Thursday, May 20, 2010

RINDUU DOWW,

pejam celik pejam celik enam bulan dah kita intern. dan paling aku tak sangka skang da tengah tahun 2010. eh rasa macam baru semalam masuk ke 2010 hehh. pehh laju pulak rasa masa ni berlari. makin lama makin cepat masa berlari, makin cepat masuk final year, makin pening jugak laa kepala pikir fyp la bagai, and makin cepat jugak la aku terjah yu nam haircare angkara rambut gugur. huu. dan yang paling penting makin tua yaay! (sambil tangan wat ombak) =.='


dan dan daan, angkara daripada enam bulan ini jugak la, aku sedikit sebanyak rasa macam aku tak ada life ok. bole paham tak perasaan aku. haha. yaaa pity me. intern aku membosankan. bukan dari segi kerja, kerja tu aku rasa ok laa, maksud aku social life. ehm masa aku dekat ipoh hari tu social life aku masih lagi bole dibanggakan lagi wakaka, tp sejak dua menjak tiga menjak tuka selangor makin lame pulak idop aku. haha. loser la kao ni ipah. -.-'. ye lah mana tak nya kalau dah duduk umah pak sedare kurangla aktiviti soSIAL aku haha. dua bulan dekat HQ pehh macam robot jek. balik kerja tido bangun tido kerja balik. wiken je la bes siket sebab balik umah weeee :D

tp sekarang dah transfer pegi site office, kurang siket laa kerobotan aku. ada la pegi melaghaa sana sini siket dengan osmet a.k.a admin staff ofis aku. boring boring dapatla melampiaskan nafsu tengok wayang main boling hahaha. bole tahan kopak gak la. tapi stil rase cam lame jugak sebab kua berdua je. kalau kua ramai ramai mesti gamat sket. and mende mende camni laa buat aku RINDUUU dekat lu olsS rakanrakan utp ku yang macam ....... (fill in the blank) hee. siyes paling rindu nak gossip la wey teeheee. dan lepak moment kite dekat ameeth, kat canselor hall. pehh paling rindu tu ah nak gossip2 kat walkway canselor hall, torbaekk. tak ada makhluk lain kacau bole gelak gulingguling siap haha! i miss those days ok :( tak saba nak balik utp nak pung pang pung pang dengan korang hehe. rindu woo ayat ko abra pung pang pung pang haha. tp tak nak ah balik utp wat esaimen semua. haha. pelik laa cam mana aku bleh tak rindu kan kau wahai esaimen. haha nasib lu la esaimen. ;P ada jodoh kita bercinta (merepek kerepek ni tayah layan pon takpe)


oke oke penat la mencacai ni. haha orang lain semua tengah busy nak wat slide report bagai aku ada masa pulak nak merepek meraban kat sini, hihi. oke pasni sambung la bekerjaaaaaaa (kerja ke? kikiki). tu je la lifee aku haaa. oke dah buhboiii~!!

Friday, April 2, 2010

apriL FooL


Okai bulan april sudey.

Bila internship nak habis ni?!

Ada 14 minggu lagi nak khatam internship. URGH! :(

Tuesday, February 16, 2010

orang ipoh bajet up. Up ke?



Bila buka je blog ni sedih gila rasa, macam anak terbiar pon ada jugak blog ni. mungkin aku dan kawan-kawan busy habis ber-internship sampai blog terabai,heh. Dan sekarang aku rasa cam nak update la sikit blog ni.. untuk lepas geram aku. Ok bukan la nak lepas geram actually, cuma nak membebel sikit pasal ketidakpuashati-an aku terhadap seorang makcik ni. Aku rasa benda ni bukan isu besar pun tapi ke-slumber-an mulut makcik tu melunturkan kata-kata pedas tu telah menyirap kan darah ofismate aku rini dan aku sendiri.


Ok straight to the point je la, aku dengan si rini ni memang pakai baju kurung la satu hari tu, dan kitorang keluar ofis pon da lewat jugak la so habis kerja memang terus la keluar dinner semua, dah balik makan tu rasa cam nak usha-usha barang pulak jap kat gerbang malam. sedang la syok-syok mata kitorang melilau tgk sana sini, boleh plak ada satu suara sumbang pssst pssst kat kitorang. ok dia cakap camni "Gile ke Hape Pakai Baju Kurung Time Camni'. Fuhh! Ayat nak pedas je. nasib baik la bila kawan aku berpaling je bayang makcik tu dah tak ada, kalau tak simbah air liur sebaldi la kat muka dia malam tu jugak. (aku dah start panas dah) heh

Bengkek la jugak. Sepanjang dalam kereta duk menyumpah seranah gak la kat pompuan tu. Persoalannya di sini kau yang kononnya-bajet-macam-paris-hilton yang bermasalah ke kitorang yang bermasalah? Ni rasa nak kutuk orang ipoh bajet up ni. Haih. Mungkin pompuan tu kurang menerima pendedahan tentang pemakaian baju kurung yang bukan sekadar untuk pegi kenduri kahwin je ye atau untuk pegi kelas mengaji. Kalau aku ni bogel pegi sana takpela gak nak sound-sound aku. Hesh gile-gile minah tu.


Ape-ape Hal, Lu Pikir la Sendiri.



Takmo dah pegi gerbang malam,tsk. HAHA

Thursday, October 29, 2009

When 21 girls play with technology

THE MAKE-YOURSELF YEARBOOK





Seronok kan~ haih.. utk member2 ak yg len upload sendiri keh.. hehee upload la bg org nengok muke korg kalo korg dilahirkan pade taun2 lain... mungkin mereka akan rase sgt beruntung jumper korg taun 1988 smpi skrg.. or mungkin ade gak yg akan berpendapat "napelah x idop dlu.. xde la bebulu mate ak nengok" hehee

p/s: upload sendri ak x save gmba engkaw org~ hahahaa

Saturday, October 10, 2009

raye belom abes kan? huhu

Harlow people.
Yayaya selamat hari raye MAAF zaher baten oke kat korg.
Aku taw aku byk buat salah HUHU.
Belom terlambat lagi kan nak wish raye hehe.
Korg bile plak nak mintak maaf kat aku :P
HEE. Joking sajaa.

Oke oke lame gler tak update belog.
Bz gile kot.
Life budak 3rd yr 1st semester mmg cmni ye adek-adek.
Adek sume kena paham la ye.

Skang ni pon ngah bz dgn etp tp masey nak curik curik time ber-belog.hihi
Emm presentation etp rabu neh.
HUWAA! Saye takot sgt kamu tahu tak! Huhu
Tapi aku semangat sgt nak siapkan prototype etp neh.
Lagi lagi aku dgn alia dpt part deco, mmg menarek la! J
Hihi. Kami akan men-deco sebaek mungken ye rakan-rakan.
Haha

Oke actually aku nak cte sal rye la.
Haih tp cm da merepek panjang pasal etp plak.heh
Xpela Nah nah korg tgk gmba sudey la.
Haha sengal la ipah.


Ni family aku (abaikan muke toye abg aku haih)


Bersame opah n kazen2 yg kewl.


rerakan atpn lovey dovey


oke da da aku byk keja
tak bley melewey2 lebey kt cni.
chow :)

Thursday, October 1, 2009

The Most Craziest, Happiest Hari Raya~

When the day totally belong to me and us~


This year punye raya a bit berbeza ngan raya2 sebelum ni..Sebab nyer ni 1st time berpagi raya bersama keluarga belah ayah di Muar, Johor. Sebab sebelum2 ni kitorg balek Muar tengah hari sebab raya kat Batu Pahat dlu. Tapi sejak2 dah x de sape nak diraikan kat bp so move up to muar lah nampaknye. Bes jugak walaupun pada awal pagi hanya la beraya bersama keluarga (spt gmba) dan cik yah (makcik). But at 10-11 a.m most of our relatives already arrived kat rumah cik yah. The sounds of pagi raya can't be forgotten even it happened for every single year we live. Feel it before u can't.

Dalam tengah hari, kitorg telah bergerak ke tanah perkuburan bakri muar utk melawat mereka yg dah pulang ke rumah masing2 bile raye tiba. Ada yang dah lame ada jugak yg bru je pergi meninggal kan kitorang. To tokmak, tokbak, nenek, tok yem, uncle han, uncle din may all of u rest in peace. We miss u~

Lepas tu, aktiviti beraya pon bermula..~ hehee.. bermula ngan rumah mok su ( arwah pok su ji punyer isteri). Makan ketupat untuk kali ke-3 (ye itu suda biasa).
++Duet raye disini?~ tiada nampaknye... hanya hafiy yang berkelayakan.

Rumah kedua adalah rumah tok ne oren (panggil oren sbb setiap kali raye akan bg air oren f&n). Name sebenar tidak diketahui. Makan ketupat buat kali ke-3. Menu teristimewa adalah daging bawang goreng. huhu~ sedap2 mengancam uols~
++ Duet raye disini?~ RM 5

Pulang semula ke rumah cik yah. Uncle hussein panggil (seperti sudah tau ape yg hendak diberi).
"hah pat salam ak. anak2 dan ni, ni je la yg dtunggunye dr ak setiap taun" hehehe (dialog direka oleh aku sendiri) tangan dihulur~ ye salam kaut itu penting
++Duet raye disini?~ RM 50

Plus2 dr akak sedare n lain2 ade la dalam 200 ringgit duet raye taun ni~ waaahh~ baby face kan aku?~ hehehee

x larat nak cite panjang... pastu balek bp nak meneruskan aktiviti menziarah~

ok ak x bg ruang utk ak duduk dengan selesa~

pak ngah, mak ngah, tok lat, tok uda

abang n nina yg gewdik~ kalo tmbh ak mungkin ayah tenggelam~ hih~

kak uda, nina n pya (anak capek) ok abg rizal juga dibelakg

owh itu bukan baju raya ye~

kakwa jangan masuk fesbuk tau gmba hapi yg ni~ OK!

Saturday, August 22, 2009

assalamualaikum kawan-kawan :)
(ayat nak sopan je bulan pose neh,beradab lebey sket,hik)

ehe.
oke di kesempatan ini aku juz nak mengucapkan

selamat mengerjakan ibadah puasa

to family tercinta dan rakan-rakan tersayang. ( i syg korg taw,aww~)
haha. oke fes pose neh aku tak balek umah coz memandangkn cam byk je keja menimbun,huu~
n neks wik lak nak cuti merdeka so lame sket kn ley la balek ;))

oh lupe aku ekceli nak mintak maap memanyak kat sume kwn-kwn kot kot de terguris tercalar ati n perasaan korg oke :( huu~ ( ekhlas neh)
kot kot aku de termarah tertengking tersound lebey termaki tercarut kt korg. aku mungken agak kureng di part itu. ampun pak!

emm ekceli aku post blog neh coz aku renddduu gle kat adek aku yg kecik skali. rendu gle wey tataw nape,haha. coz aku teringat yg aku slalu je marah2 die kalo die wt slack sket kat mate aku neh. sian die wey asek kene mara ngan aku. huhu~ die kecik lg kot.
aku ni bodo gak ah mara org tak kire usia.heh~ tingat lak aku pnah mara die kaw kaw nye mase aku dok v2 dulu die ade tolong angkatkan brg aku naek bilek pastu ntah cmne die terjatohkan brg aku n sos aku tumpah melambak lambak. taim tu mmg angen gak ah. adeh~ sian gle die. rase cam nak pelok2 die lak skang. bkn nye die sengaje pon nk jatohkan (huu nak nanges lak)

emm aku sebenanye syg dow kat adek aku seko tu tp aku ni jenis tak pandai ekspresi kan syg aku tu.haha. sengal~ aku kalo mara die trok , dlm 5 minet pastu aku da rase bersalah,huu~ td mase mara x ingt dunie. haih~

skang nih aku sedang nak buang perangai hengen aku neh, ntah mane dtg ntah. dulu mase skola aku innocent je wey. siyes. x reti mara2 org ni. tp since da masok uni ni da pandai nak mara2 org lelebey. maybe da ade prasaan memberontak kot. hee~ T__T

k la k la tanak membebel manjang, korg pon gi traweh sume jgn tinggal if bole (ceh aku) ehe~
neks week nak balek nak jumpe family ;)
tak saba nyee ;D

K BYE.




ni la adek aku yg asek kena mara ngan aku tu,name die 'Afif. ni gamba 2 taon lepas mase die sunat :D adek aku da besa la,wah~! hee
oh die skang 12 taon nak amek upsr. hee (saje je ckp)




camat berpose!


-ipah <3-