Monday, December 29, 2008

secret recipe! *nyum nyum*

hai hai sume!
hehe rasenye mesti sume cam terkejot je kan ayat kat title tu kan.[jgn gelak oke].di cni ingin sy nyatekan bahwe cite cite sy untok mebuat menu hidangan petang tlah tercapai dgn jayenye [blushing].tapi korg korg msti tatawu kan ape secret recipe nye.hahah~.act aku sgt bosan dok umah then tetbe muncul la idea yg bernas cmni nak wat mknn.so wut we r waiting for.let me introduce u popia goreng udang.haha.cam lawak je namenye.actually mknn nih tak lah spesel mane.saje je nk wat cm gempak.well,ipah masak weyh.ombak ar sket! :D hehe.so di bwh adala mknn tersebot.



so kalo korg bley nampak kelihatan juge ye sos or kuah popia tu td.hehe.walobagaimanapon sos tersebot bukanla sy yg buat oke.so kalo nak puji,pujila mak sy yg sudi nk tolong anak pompan die yg seko nih.well kang kalo aku yg wat sos nye takotla tak sedap ke hape kan.muahaha[act aku tade idea pon cmne nk wat sos tu].kaber kene baek la.tp mak aku btaw wat sos tu senang je.juz masok cili boh plus asam jawe sket plus gule garam secukop rase then jadi le.ehee.sgtla simple.

berbalik kpd popia td nape name die popia goreng udang?sobabnye adola den masok kan udang dalam inti die.ngehehe.emm motip die nak popia tu rase manis manis sket.tadela tawar je.yg kat paso mlm tu len la cte kan.so bahan bahan yg digunakan nak wat popia adala :

1. sengkuang
2. lobak merah
3. tauge.
4. udang [optional]
5. kulit popia

opss! lupe plak.act idea nak wat popia ni dtg nye dr rerakan aku kat utp tuh.ktorg dah try wat popia tu last sem.dan popia tu sgtla mabeles beb! so mereke tu adala abra,mira,nisyak,alya n kak iqa.so hopefully next sem kite bley wat popian n resipi resipi laen.so pe lg yg blom cube tu sy ucapkan slamat mencube dan slamat beramah! haha :)

Sunday, December 21, 2008

cuak beb!

adey!
cuak sey mlm td.
nak taw stoli?
meh meh aku stoli.
situasi ni berlaku mlm td.
senonye aku ni dok online le kat bwh nih.
sambel ditemani adek aku yg tembem nih.
pastu aku dengo le ade moto benti dpn umah aku.
die tak tekan bell tp aku soh le adek aku intai sape kat luar.
then adek aku bukak le pintu pastu tnye nape kt org tu.org tu india nek moto.
pastu die kate sumthing kat adek aku then adek aku lari r terkedek kedek nek atas ckp kt mak aku yg orh tu nak mintak derma!.
pehh mak aku ape lg tros trkejot berok then soh aku tutop pintu balek lock skali.
korg gile mane de org mintak derma tgh mlm[kol 11 pm cmtu].
then dtg nek moto gtu je.die siap ckp 'dek bapak ada rumah kaa?'.
ktorg bukan nak menuduh tp dr pertanyaan die tu cm mencurigekan.
dah le mase tu ktorg ber3 je[aku mak n adek].
so pe lg mak ku pon tros r call bapak aku abg aku sume soh wt pe yg patot.
mak elok2 nk msok tdo tros tak jd tdo coz takot.
then mak aku kate ayah ku da tepon pak polisi soh round2 kat taman aku ni.
riso dow!
ne le taw india tu wat survey ke,siap tnye de bapak aku ke xde kat umah,
sengal!
huhu k la abes suda aku membebel.
so korg hati2 bile g bercuti ke hape ke.
ne taw org ni rambot je same itam.
ati sape yg taw![cewah aku!haha]
k daa~

p/s : jage umah leklok! :)

Tuesday, December 9, 2008

Ahli Silap Mata?

Criss Angel Versus David Blaine?

baru2 nih aku ader nengok freakmind punyer clip dr criss angel..
magic yg beliau tunjukkan agak mengerikan seperti....



dilanggar tidak mati? atau yang ini....



menumbuk sehingga menembusi... hahahaha
guys u have to watch this because it's so real and confusing?~ hahaha

Friday, November 28, 2008

selamat tengahari mesia!!

 

 

eheh mood memblog dtg lagi,lala~

senonye aku br balek tg karang,soping2 baju skola adek aku yg last nih ha.gle awal kan.org br nak stat cuti die da beli da tok next yr nye baju skola.tula semangat nmenye.hoho.

sonok la gak soping even kat tg karang je pon! sbbnye sejak balek aritu aku dok memerap je ha kat umah ni.

culture shocked aku di watnye.haha~

kat utp kemain lg ke sane ke mari :p

tetibe teringt plek memori mkn goreng pisang,cendawn goreng panas n memcm lg laa ngan rerakan aku aritu.sedap wey! lg sedap mkn reramai.windu windu~ hee.. 

eheh cik mira kite camne la naseb mu balek ganu 10 jam dlm demam kure2 ari tuh ek.keh3.hopefully da semboh ye! sian gle membe aku seko nih.die pecah rekod ar demam plg lame sepanjang exam weeks.

ni kalo tak dapek 4 flat tataw la nak ckp pe.hee :). 2nd terok cik nisyakatun ni ha.die pon same le.ntah ape yg menyerang mereke berdue ni dok taw la aku nih.rakan seperjuagan kami yg laen seperti cik zuzi dan alya pon demam gak.tp dorg jap je.tp still demam oke!.sian beliau2.haih~

so moral of da stoli anye aku dan cik abra kite je la yg bertahan dr serangan drakulat jahanam. oke la tu kang sume nak demam sape lak nk jade dakyg len tuh.ecece.jage ke kite ni abra kan?! tumpang glemer je le.keh keh~

ape lg nk cakap.huhu.aku ni sedang menunggu panggilan hanget dr rerakan taman umah aku nih tok diajak meronggeng di sekitar klang oo key ell ke.aku nk tgk muvi wOoi~busan2 di umah wey.adey~

so arap arapnye cepatla ajak aku melaghaa padenk ieda(rerakan saye) oiii~

so sampe cni aja key omongan aku.hingaa ketemu lagii.daa! :)

 

miss goreng pisang tronoh!! :))

Thursday, November 27, 2008

allo2~

ipah di cni oke!
atas permintaan ramai berjaye juge aku mengepost buletin utame kat cni~eheh,memandangkan aku da stat busan kat umah,let me merapu merapu jap kat cni oke! ohoo~ akhirnye cuti datang lagi!~ yay! best giler da cuti,korg tataw betape seksenye dok utp tuh~ haih~ dgn tensi final exam satu kes,ngan perselisihan kaum la(hehe!),n macam2 ada laa~ penat seyh. personally bg aku sem yg br lepas ni plg tensi! even sem ni berlalu ngn cepatnye.giler laju sem ni,tup2 da puase then rayer pastu final exam pastu aku tgk2 aku da terbongkang tdo kat umah~ huhu tp tak kesah ar tensi pon tensi ar kate nk jadik engineer,kene ar tough sket,beb! haha~

huhu,walopon exam abesh suda,tp aku still wisau.ngapekah?ohoo,ni sume sal hyrdolik dan pcs yg cm suey tu~adeyy apela naseb aku,i'm just waiting for miracle to happen oke! tu je la yg den mampu arapkan~huhu persetankan menatang 2 eko tu.skang nk stoli moli sket.hehe.aku rase cuti ni mmg tepat pade masenye nye la.sebabnye aku balek2 je cte2 kat tv sume bes2.antare cite2 yg aku layan adala :
  • cinta indah (estero prima)(hero nye samuel zylgwyn) :)
  • pengantin kecil (estero prima)(hero nye pon maseyh aku nye samuel yg hot tu) :)
  • emm ngan cte yg de name pompan tu pelangi,isk! lupe r title dier,tu pon hero n heroin nye vogue d vass la~ :) (tb3)
aku pon tataw since when plk aku fallen kat mamat samuel tuh.keh3.tp dier mmg bombastic la~ haha.huhu so aku stop cni jela dgn ucapan hepy holiday! kamu kamu. gi jenjalan jgn lupe beli sebenier tok aku oke! :)

p/s : sile la menonton rancangan2 berhighlight pepel itu,no regret~ :)


HEPY HOLIDAYZ!! :)

Saturday, November 15, 2008

Holiday Terbaek~

Selamat Pulang Ke Desa
mungkin agak merapu bile baru je abes 2 paper dah ingat nak holiday je.. tetibe malam ni teringat plak mase excident taun lepas... kejadian berlaku mase ak nk balek raye dr perak(utp) ke batu pahat bersame2 kawan2 sekampong ah... rentetan peristiwa::

>2 minggu sebelum kejadian aku (wawa) mule menanye iznie tentang kematian waktu bulan puase... adekah jaminan syurga?

>ade test differential equation sehari sebelum kitorg balek

>driver dikaterkan cube menyiapkan kerja2 sebelum pulang hingga x tdo malam

>same gak ngan ak pn x tdo malam tp bukan siapkan keje.. bercerita pasal persiapan raye

>bertolak selepas usai solat subuh

> excident dalam pukul 10 dekat lebuh-raya pedas linggi (n9)

>dihantarkan ke hospital seremban (mangse 4 orang)
aku attach kan gmba kereta utk pengajaran~


kereta dikatakan turtled (berpusing bumbung-tayar-bumbung) sebanyak 3-4 kali sebelum berhenti... agak teruk dan yang paling horror adelah ak x pki seat belt kt belakang dan ak terjage waktu tu... smpi skrg pon ak boleh lg denga bunyi kereta tu terhempas... kereta terbabas ke tgh highway (termasuk dlm construction area terbesar highway seremban melake) nasib baik x hempap pekerja2 kt situ.. haha...

kereta berhenti berpusing... ak cpt2 gerakkan kaki n tangan.. bile boleh gerak ak da syukur ah... pintu jammed dan semua mangse kene klua ikot cermin blakang... cepat2 kelua sbb takot kereta meletup~ haiya..~

takde kematian dilaporkan... semua org ok kecuali driver ade kecederaan parah sikit... camne excident tu boleh berlaku... xyah la nak criter kan sini.. sebab disebalik pahit... aku rase tu kenangan manis gak sebab... rase nye x rmi yang dpt experience camni... huhu

bukan nak menakutkan korg... tp all i wanna say is... be carefull la bwk kete... any mistakes can cause death... ok~ selamat pulang ke kampong.. have fun and berhati-hati di jalan raya~

Wednesday, November 5, 2008

Kami Suke Field Trip~

Dam Or Damn?

1 november.. haritu lah kitorg ramai2 satu batch civil 2nd year 1st pegi field trip ke empangan temenggor dan bersia...kat bwh ni kitorg tunjukkan tentative perjalanan~


6 a.m :: bangun pagi n gosok gigi

6.30 a.m :: dah tunggu kat tmpt bas

7 a.m :: kitorg naik bas paling comel~

7.10 a.m :: perjalanan bermula

9.00 a.m :: singgah di RnR sungai perak

:: melawat sungai perak sambil denga ceramah dr abg saied

:: sebelum tu mesti lah breakfast

10.30 a.m :: meneruskan perjalanan ke empangan temenggor

12.30 p.m :: dah sampai~

:: denga ceramah lg dr abg saied

:: amek gmba dan video~

2 pm :: perjalanan ke turbine

:: xde ape2 sgt yang belaku~ biase2 je lah~

2.30 p.m :: singgah jap kat empangan bersia

:: rasenye sebelum tu ade singgah kat spillway

:: took picture and H.A.P.P.Y~~~

around kol 4 tu perjalanan ke bandar greek dan makan2 serta semayang... then kitorg pon balek... huhu.. ape yang boleh kitorg simpulkan utk trip tu ade lah... sungguh best.. eventhough panas terik smpi tangan ipah jadik kude belang... ape2 pon trip yang melibatkan kite dan kawan2 mesti lah best~.. antara kejadian2 aneh sewaktu dalam bas::


ipah tertidur dengan nyenyak sekali walaupon perjalanan hanyalah 15 minit...

kebetulan kitorg duduk seat paling blakang.. so mmg sentiase dpt rase macam naik kude lah~... rase nak gugur dah jantung ni... tapi same ade ipah terase atau tidak~ dye je lah yang tau~

habrah cite... dye rase cam dye tidur mulut terbukak sebab bile bangun tidor.. mulut rase sejuk sebab aircond masuk~ hurmm~ ade logik nye disitu~

dan yang paling penting... kitorg 4 org mmg tdo mcm org x sedarkan diri sebab malam semalam nye pegi midnight nengok cite 18 PL (my best friend girl)... hahahaha. pastu kene bangun awal plak tu~... haih~

nisyak pulak rase risau lah sebab masuk2 je kwsn nk g empangan.. no network coverage~ haih.. itu pon masalah ke.. dye punye angkat phone sbb nk dptkan signal.. smpi jari nak tercucuk aircond~ ape kes?

xde ape2 sgt yang belaku kat mira... cume habrah, mira and nisyak.. telah mengalami saat2 genting sewaktu menaiki utk ke empangan temenggor... saat2 itu adalah terpaksa dirahsiakan~... kalau nk tanye dorg sendiri~ mereka berkate.. begitu seksa mengalami saat itu~ huhu... tapi masalahnye bile dah jumpe toilet... x pegi plak... x sempat alasannye~ (adekah rahsie dah terbongkar?)


abang saied yang sentiase happy~


Kami sayang semua~


muke nisyak sebelum mengalami saat genting dalam bas


ipah yang mencuri pandang ketika shot ini khas utk tasya shj~ hurm













Monday, November 3, 2008

A Song For The Final Takers~

Our Song

by: Taylor Swift



I was ridin' shot gun,
With my hair undone,
In the front seat of his car,

He's got a one hand feel,
On the steerin' wheel,
The other on my heart,

I look around,
Turn the radio down,
He says, "Baby is something wrong?"

I say, "Nothin',
I was just thinkin',
How we don't have a song."


And he said...
Our song is the slammin' screen door,
Sneakin' out late tappin' on your window,
When we're on the phone and you talk real slow,
'Cause it's late and your momma don't know,
Our song is the way you laugh,
The first date "man,I didn't kiss her and I should have..."
And when I got home, before I said Amen,
Askin' God if he could play it again.

I was walkin' up the front porch steps,
After everything that day,
Had gone all wrong, I've been trampled on,

And I lost and thrown away,
Got to the hallway, well on my way,
To my love in bed,

I almost didn't notice,
All the roses,
And the note that said...

Our song is the slammin' screen door,
Sneakin' out late tappin' on your window,
When we're on the phone and you talk real slow,
'Cause it's late and your momma don't know,
Our song is the way you laugh,
First date "man I didn't kiss her and I should have..."
And when I got home, before I said Amen,
Askin' God if he could play it again.

duh,duh,duh,duh
I've heard every album,
Listened to the radio,
Waiting for something to come along,

That was as good as our song...
'Cause our song is the slammin' screen door,
Sneakin' out late tappin' on his window,
When we're on the phone and he talks real slow,
'Cause it's late and his momma don't know,
Our song is the way he laughs,
Fist date "man I didn't kiss him and i should have..."
And when I got home, before I said Amen,
Askin' God if he could play it again,
Play it again.

I was ridin' shot gun,
With my hair undone,
In the front seat of his car,

I grabbed a pen,
And an old napkin,
And I wrote down Our Song!







Thursday, October 30, 2008

Blog Sudah Rindu Sama Kami~

Menulis mungkin sebelum final tibe~
Semua bende gile kelam kabut sejak 2 minggu ni... meh sini ak senaraikan sepanjang kitorg balek cuti raya :
  1. assignment geotech

  2. test numeth
  3. test concrete
  4. test hydraulics
  5. assignment hydraulics (GVF)
  6. lagi2 assignment hydraulics (spillway)
  7. dan assignment hydraulics lagi (crest / weir)
  8. hydraulics xkn habes (culvert)
  9. assignment 7 tos
  10. assignment 8 tos
  11. test geotech menanti esok
  12. test concrete begitu juga
  13. matlab test
  14. assignment matlab 12 soklan
  15. lab report concrete

dan banyak lagi la yang x dpt kitorg nak senaraikan sebab da banyak sangat smpi lupe kot~... sem yang paling tough skali.. sem yang paling pantas... sem yang paling menyayat hati.... sem penuh dengan gossip... sem penuh dengan aktiviti.... sem yang sebuk nak uruskan event2 lah... semua nye kene handle dalam sem ni... ape yang kitorg leh ckp dengan gaya ayu manis tapi beralas adelah WTF~!!!! dan yang paling penting... test concrete telah merubah pandangan semua org terhadap betape susahnye soklan berbentuk objektif... kitorg pon tatau sape yang salah... lecturer ataupon GA2 endon tu.. haih.. ape2 pon esok ade retest.. hopefully ok2 je la... kah3~

xde gmba sangat utk kali ni... cume gmba dinner raye lor~


Tuesday, October 21, 2008

Miesz Wawa

Selamat Hari Raya 2008~

Hari raye tahun ni, 1st time la dalam idop ak.. beraye tanpe nenek tersayang... pergi sebelum sempat pon smpi bulan puase.... tapi kenangan beraye ngan tok mak takkan kitorang lupekan wat selame-lamenye... dan taun ni jugak 1st tyme kitorg berpagi raye bersame family kitorg je (yang macam ade dalam gmba je).... itu lah family aku(wawa)... duduk atas kerusi dr kiri (wawa, ayah(hamdan), mama(monalizah), abang(muhammad habri murtadha) duduk kat bwh dr kiri (adek(hazirah marinah), adek last(muhammad hafiy muaz))... actually pagi raye ni.. family kitorg yang lelaki akan pki bju mcm kat gmba tu la... dan yang perempuan baju sutere cine putih, tapi sbb mak ak nak jugak kaler same ngan ayah aku~ tu la pasal... tpakse tuka plan.. haih itu lah ragam rumah tangge~ ok korg tunggu la membe2 ak yang lain punye cerite raye ok? Selamat Hari Raye wat sume dr aku sekeluarga~ (total duet raye = RM220)


hafiy yang kesedihan sebab aku amek 10 inggit dr duet raye yang nyonya seblah bg~

aku dah tua la utk zaman berbangge ngan duet raye~


perjalanan pulang ke kampong di mua~



kakak2 sedare aku (kak no n beeha)








Monday, October 20, 2008

Shopping Raye Mungkin Terbahagie~

Shopping With No Mercy To Money~

cerita dalam gambar

hahahaha.... gile varvish nyer bes woooo sopping~ well kalo korg prasan gmba nisyak x byk... bukan sebab diskriminasi kaum atau bangse... itu sebab.. minah seko ni la yg paling kerap menghilangkan diri.. sedar2 da bwk bajunk baya kat kaunter... dye gile soping lg kitorg kot.. tu yg asek ilang.... sggup tglkan kodak moment bersame~

Saturday, October 11, 2008

Benda Utk Blog


Camera Ku Lens Terkeluar

Arghhh~ mungkin aku perlu relax utk terima ini berita~ rakan blog.. mungkin kite kekurangan source gmba... memori bersame camera kodak aku bukan nikon D60~

gmba bergegar bukan sebab camera aku murah~ ahaha madi sengal~

malamminggupunyekerjadiste~

teluk batik dan tragedi flirting yg x sudah~

kami tak saket otak


mengorek idong model perasan ensem

nisyak u look so unreal~ duh~

dan banyak lagi memori aku bersame camera~ girls no more kodak moment~ demmit!!!!



Thursday, October 9, 2008

PUASE ENAM daN telatahNye~



MARI BERPUASE LAGI DAN LAGi


by
Masuk esok insyaAllah 2 ari aku ngan nisyak menunaikan puase enam... sekaligus puase ganti... tamau tertunggak2 dah... nnt ade yg x sempat... dan utk pertama kalinyer kami hari ini berbuke puase di old town lahat... hurm...perancangan asal hanyelah mahu ke nasik goreng bantal busuk abg bob.. tapi sebab dr jauh boleh bau busuk nye.. so kitorg tuka la plan b... nak pegi pizza hut.. yang kunun nye aku ni da lame noo x makan pizza... punye la consider mak cik nisyak yg sorg ni.. dan mereka2 yg rupe2 nye cumelah menjage hati aku dengan berkate x kesah nak makan pizza...hahaa.. so kitorg wat decision makan kat old town... aku dengan mee kari oldtown... mira dengan asam laksenye... n nisyak n ipah dengan tom yam mereka... pergh... skali makanan smpi punye la masyuk makan... tapi ipah tetap tidak berpuas hati kerana tukang masak oldtown mengeluarkan resipi tom yam ditabur udang kering... begitu payah sekali nisyak mengasingkan udang2 itu~ haih nisyak kalo da sayur ko kluakan dr tom yam tu.. ni udang kering pon nak kluakan gak??? abes ko makan ape... rugi jek ah nisyak ni makan... seblom smpi old town tadi.. ipah telah mengeluarkan ajaran sesat... dengan mengatakan puase enam itu seharusnya dilakukan berturutan~.. haih ipah.. ni kene amek IS dari 1 sem smpi last sem nak grad nnt.... haih kawan aku neh~ dalam pukul 750 kami pon bertolak pulang.. pade awalnye mmg nak trus balek... tp disebabkan takot maghrib tertinggal.. kitorg pon singgah la tesco... aku punye la sedap nye... telupe yg aku ni ade meeting pnp.. smpi la aliya msg ipah... tyme tu.... dengan ujan lebat nye.. dengan ipah yg ade hal... aku tepakselah menyekipkan diri dr meeting itu...sorry kengkawan~~ heheee... berbelanje ala kadar di tesco... smbil shopping tutup mate sbb nak bajet...~ haih.. ipah plak punye la smgt beli kek.. mule2 amek kek pisang~ tp disebabkan terlalu terliur melihat kek span.. dye telah dengan segera pantas dan cekap.. menukarkan kek pisang itu kepade kek span~ haih.. naseb ko la kek pisannnng....~ ape2 pon misi mira utk mencarik sandal utk gi lecture... tidak kesampaian sebab size da abes... hurm.. ape lg mira kedai tmn maju ah.. lagi satu.. utk kesekian kalinye... selamat hari raye mahaff lahir dan batiniah~


Saturday, September 20, 2008

Berbuka + Moreh = Masyuuk~

Kalau la Macam Ni Hari2~

Pade ari jumaat yang lepas aritu, kitorg for the first time ever pegi berbuke di masjid utp. Niat mule2 mmg nak merase keseronokan berbuke beramai2. Tapi bile nengok ramai sgt, Alamak ni da ramai sgt la plak. Oleh sbb da smpi, takan la nak balek, so kitorg trus kan je la plan. Mmg hasrat hati nak duduk meja bulat, denga brite, meja utk vip, n layanan dier tip top sket ah. Tapi kitorg sbb da dtg lmbt, nengok dr jauh je la~ gile sedey. Tapi x pe. Mane la tau esok2 ade rezeki. Lepas je berbuke kitorg smayang maghrib. Amek port yang paling dekat skali ngan pintu kelua. Bukan nak rushing pegi makan, tapi nak dulukan yang tua (chewah aku~). Pas smayang maghrib kitorg pon makan nasik baryani. X kesah la dpt sikit pon, niat bukannye nak makan sangat (chewah aku lagi~ ayat nak baek je). Pastu smayang tarawikh. Abes tuh, mase klua, mmg x sarung tudung, pki telekung je la, sbb slalu mmg camtuh. Tibe2 mase klua dr masjid, kene tahan dengan rector, igtkan ape la, rupenye dye suruh kitorg makan moreh sbb org byk da balek. Kali ni hasrat kitorg nak duduk meja bulat tercapai. Mmg besh gile ah meja bulat. Kenape dan mengape, aku pon tatau (lu pikir la sindri). Menu moreh ialah bubur kacang ijau n cucur udang cicah kuah kacang (dr pakeeza wooo). Pergh dier punye masyuk lepak makan kat meja bulat, smpi x nak bangun, smpi igt diri ni kat ameeth or salam. Bile da lupe diri, pelayan mase tu....

mule la kitorg panggil dorg "ANE". Kah32x.. x nak terburai isik perot ni gelak~.. yang ANE2 ni da konpius~ eh dak2 ni ape la yg klakanye, makan moreh je pon. erk~ Gmba ane pompuan yg bwh tu, erm... dye ni gile gmba sket, tu yg gmba dorg cantek sket kt bwh tu. Thanks ane2 sbb serve kitorg... Sorry ah nisyak, x dapek la ko meghaso piling tu ha~.. masyuk beb~.... Pastu balek.. aku pon tatau nape ane yang 2 ekor tu balek skali ngan kitorg~ nyebok je...

Mase balek tu, ipah ni x jumpe2 parking. Aku pon nasihat la kat ipah, "ipah niat nak parking tu kene btol ye, ustazah pesan ni" (cheh aku tetibe da bahasekan diri aku ustazah)... lepas je aku melafazkan kate2 itu, ipah pon jmpe parking... mmg ipah ni niat x btol la td tu~ ish2....



Kan Best Kalau Bile Shopping Kite Takkan Penat


SHOPPING TYME!!!





Siape x suke shopping angkat tangan!!!!... tade tangan pown?.. so kitorg sume mmg suke shopping~ Bile da dekat setaun jalan2 kat ipo... kitorg wat conclusion.. yang shopping dekat ipoh parade not that bad... bile musim sale...~ mate sume org boleh juling sbb sebok nak nengok kiri n kanan... shopping x mesti kene ade event.. tapi shopping mesti kene ade duet... kalo kitorg x de duet.. buat2 ade duet je la~.. hahaha.. arini yang kitorg shopping ni best sgt... sbb aku dpt 2 t-shirt kilat2 n biase nye, mira dpt 1 jeans, ipah dpt kasut vincci wedges... n nisyak~ maseh dpt menahan nafsu :P .. dan mengumpul duetnye utk shopping gile2 waktu seminggu nak raye nnt... pergh~ bagus nisyak..~ aku slalu nye leh thn~ tyme bulan puase x thn...~ ni setan ape plak yg x terikat yang tlah merasuk aku utk asek shopping je~ pas shopping.. makan2~ sebelum makan2 tu~.. ade la incident... mira kepenatan sbb carik toilet... kah3~ lawak nak mampos.. ade ke sesat kat ipoh parade.. gile kelaka... pastu da la emo2 sbb pakcik tu x bagi masuk toilet... pakcik tu nak bersihkan toilet... mira pon ape ag~ bagi la bodo sebijik kat pak cik tu.. haaa amek kau.. x bagi lagi mira masuk toilet... isk2... yang si ipa lak... menggile nengok kasot.. mcm dah x de kasut lagi kt tmpt laen.. asek la nak wedges.. aish~ bli je la ipa~ x yah pikir.. tapi... jgn terkejut... mira bile pakai satu kasut ni... dye lagi tinggi dr ipa wooooo~~~ hahahaha...












mira beli je la kalo da bekenan~






Erk~ ipah kamu pegang ape tu? isk2 ni pose ke x?





Thursday, September 18, 2008

Hari Ini Tak Lagi Seindah Semalam - Vice Versa~

WHAT ABOUT YOU?

Like wat me n my roomates always says, people develop, but the way they developed themselves, only he or she will know. When time goes by, when age plusses 1 every year, when ur friends sumtimes see different in you, it obviously mean that u are not the same like before. Human supposed to begin from clueless and end towards perfection, but some people just don't get it. They simply think that life is just like another deep of breath, another blink of eyes and another stamp of feet. People can u just recap for a second, what have u done through out ur life? Is it better or worser?

As all of us can see, to many people succeed from failure, to many millionaires actually come from ordinary background, to many ministers and president come from people just like us. See now? People do always wants the best for their life. But what happen when u failed to become what u have been planned? There will be 2 categories of people born if this situation happen.

The One That Will Succeed
  • When they try harder and never think about failure
  • When they see, the failure is actually the beginning of their steps towards victory.
  • When they think what had caused the failure
  • When they give support to theirselves.
  • When they remember that only ONE that will help them no matter what
  • When they keep on hoping and have spirit to bring upon the hope.
  • When they see the upper levels as competetor not as enemy.
  • When they lowered their egoistic feelings.
  • When they have lots of friends to give support and advices
  • When they praised for whatever they have.

The One That Will Fail Even Worser Than Before.

  • When they feels like its the end of their life.
  • When they feels like they are the worsest.
  • When they don't wanna try again for even once.
  • When they only depends on what has fated for them.
  • When they see oppurtunity as black hole instead of golden mountain.
  • When they don't believe that the god will always help HIS creature.
  • When they don't wanna to believe others advices and thought.
  • When they close their eyes and hope to end their life.
  • When they feel like doing good things will never change the one that had already happen.
  • When they cannot control the emotion and feelings.

Friends, yes our life have been fated, but it's our responsibilities to lead it to the best way. Don't just hope, give support to yourselves. Always have positive thinkings, always want the best but in the same time, don't forget to seek for HIS help. For the end, i would like to wish all the best for my friends especially those 3 (ipah, nisyak, mira) and my coursemate, KMJIANS, my family and everyone who read this post, may u succeed in whatever u have planned, in ur future (studies, love, behaviour, etc). Thank you, and SELAMAT HARI RAYA

Wednesday, September 17, 2008

Ke Lecture Berkerete (BJC 94) Pulang Berkaki~




Pergh~ awal2 da bengang~ hahaha seb bek ade blog kan ipa? hahaha... kitorg arini kelas dr kol 8... smpi kol 4... penat gile kot... mase mau pulang... bleh plak nmpk segerombolan semut biru yang amat rajen... sedang merehat2kan diri kat kete neo oren ipa... dengan muke yang agak2 da kantoi sbb parking blakang blok... kitorg telah blah dr situ.. dan menyembunyikan diri sebentar di dalam toilet... smbil mengintai dr dalam ape la yang pak gad tu wat kat kete ipa... pastu... kubu pertahanan bertuka... ke surau perempuan lak... kitorg investigate dr situ la.. ehem2~ mira la ketua segale operasi serang hendap... x blah2 ag ke pak gad ni.. gi balek bli makanan buke la~!! adeyh... bengang la plak kitorang... da la puase~ cheh... aku plak.. time2 tgh semunyik.. leh plak terdiscover.. ade pintu short cut.. dr surau pompuan nak g 'pejabat pak gad'... abra~ ko mmg carik pasal... yang nisyak lak.. leh plak nak lepak2 jap dlm surau~ konon x nak misi persembunyian terbongkar... padahal tido jap dlm surau~ (hehehhe kidding)... ipah plak.. keje die.. belakon tgh telepon sambil meninjau2 gelagat pak gad yg tgh pnjm kete die wat tmpt bersandar... ape kes blakon tepon mulut tutup?.. alermak... slak la plak.. sume mmg x pndi cover sbenanyer... action je lebih~ last2 balek jalan kaki.. sengal x sengal la pak gad neh.. bengang~haih... problem tol~ ni la antare mereka2 yang menjadi ahli operasi serangan hendap BJC 94....


aku xde dlm gmba~ x telibat~ hahahaha

Memperkenalkan ::: Kite kan Kawan :::


:: KITE kan KAWAN ::





Ni la ipah

:: 'Aarifah sujar ::

:: paleng mude dow ::

:: Ske gile amek gmba ::

:: Suke shopping ::

:: Ade wedges vincci baru ::

:: Selangorian ::

:: Unpredictable ::

:: Don't even try to mess wif her ::






Ha ni plak Mira

:: Hasmira Mohamad Nasir ::

:: Ganuians ::

:: Cute ::

:: Ade effort la kalo wat keje ::

:: Very choosy ::

:: Ske gak amek gmba ::

:: Ske edit gmba gak ::

:: 2nd oldest in grup ::





Ni la Wawa

:: Habrah Mardhiah Hamdan ::

:: Johorian ::

:: I'm the eldest !! ::

:: Ske amek gmba ::

:: Ske gak edit gmba ::

:: Mengidam D40 or D60 ::

:: Last minute working ::

:: Happy feet.. duh ~ ::






Last but not least, ni la nisyak

:: Khairun Nisyak Azman ::

:: 2nd youngest ::

:: Suke tumit tinggi ::

:: Ayu2 gitu ::

:: Perakians ::

:: Layan je ape2 ::

:: Suke ape2 yg tampak sporty ::

:: Cili padi master ::