Saturday, September 20, 2008

Berbuka + Moreh = Masyuuk~

Kalau la Macam Ni Hari2~

Pade ari jumaat yang lepas aritu, kitorg for the first time ever pegi berbuke di masjid utp. Niat mule2 mmg nak merase keseronokan berbuke beramai2. Tapi bile nengok ramai sgt, Alamak ni da ramai sgt la plak. Oleh sbb da smpi, takan la nak balek, so kitorg trus kan je la plan. Mmg hasrat hati nak duduk meja bulat, denga brite, meja utk vip, n layanan dier tip top sket ah. Tapi kitorg sbb da dtg lmbt, nengok dr jauh je la~ gile sedey. Tapi x pe. Mane la tau esok2 ade rezeki. Lepas je berbuke kitorg smayang maghrib. Amek port yang paling dekat skali ngan pintu kelua. Bukan nak rushing pegi makan, tapi nak dulukan yang tua (chewah aku~). Pas smayang maghrib kitorg pon makan nasik baryani. X kesah la dpt sikit pon, niat bukannye nak makan sangat (chewah aku lagi~ ayat nak baek je). Pastu smayang tarawikh. Abes tuh, mase klua, mmg x sarung tudung, pki telekung je la, sbb slalu mmg camtuh. Tibe2 mase klua dr masjid, kene tahan dengan rector, igtkan ape la, rupenye dye suruh kitorg makan moreh sbb org byk da balek. Kali ni hasrat kitorg nak duduk meja bulat tercapai. Mmg besh gile ah meja bulat. Kenape dan mengape, aku pon tatau (lu pikir la sindri). Menu moreh ialah bubur kacang ijau n cucur udang cicah kuah kacang (dr pakeeza wooo). Pergh dier punye masyuk lepak makan kat meja bulat, smpi x nak bangun, smpi igt diri ni kat ameeth or salam. Bile da lupe diri, pelayan mase tu....

mule la kitorg panggil dorg "ANE". Kah32x.. x nak terburai isik perot ni gelak~.. yang ANE2 ni da konpius~ eh dak2 ni ape la yg klakanye, makan moreh je pon. erk~ Gmba ane pompuan yg bwh tu, erm... dye ni gile gmba sket, tu yg gmba dorg cantek sket kt bwh tu. Thanks ane2 sbb serve kitorg... Sorry ah nisyak, x dapek la ko meghaso piling tu ha~.. masyuk beb~.... Pastu balek.. aku pon tatau nape ane yang 2 ekor tu balek skali ngan kitorg~ nyebok je...

Mase balek tu, ipah ni x jumpe2 parking. Aku pon nasihat la kat ipah, "ipah niat nak parking tu kene btol ye, ustazah pesan ni" (cheh aku tetibe da bahasekan diri aku ustazah)... lepas je aku melafazkan kate2 itu, ipah pon jmpe parking... mmg ipah ni niat x btol la td tu~ ish2....



Kan Best Kalau Bile Shopping Kite Takkan Penat


SHOPPING TYME!!!





Siape x suke shopping angkat tangan!!!!... tade tangan pown?.. so kitorg sume mmg suke shopping~ Bile da dekat setaun jalan2 kat ipo... kitorg wat conclusion.. yang shopping dekat ipoh parade not that bad... bile musim sale...~ mate sume org boleh juling sbb sebok nak nengok kiri n kanan... shopping x mesti kene ade event.. tapi shopping mesti kene ade duet... kalo kitorg x de duet.. buat2 ade duet je la~.. hahaha.. arini yang kitorg shopping ni best sgt... sbb aku dpt 2 t-shirt kilat2 n biase nye, mira dpt 1 jeans, ipah dpt kasut vincci wedges... n nisyak~ maseh dpt menahan nafsu :P .. dan mengumpul duetnye utk shopping gile2 waktu seminggu nak raye nnt... pergh~ bagus nisyak..~ aku slalu nye leh thn~ tyme bulan puase x thn...~ ni setan ape plak yg x terikat yang tlah merasuk aku utk asek shopping je~ pas shopping.. makan2~ sebelum makan2 tu~.. ade la incident... mira kepenatan sbb carik toilet... kah3~ lawak nak mampos.. ade ke sesat kat ipoh parade.. gile kelaka... pastu da la emo2 sbb pakcik tu x bagi masuk toilet... pakcik tu nak bersihkan toilet... mira pon ape ag~ bagi la bodo sebijik kat pak cik tu.. haaa amek kau.. x bagi lagi mira masuk toilet... isk2... yang si ipa lak... menggile nengok kasot.. mcm dah x de kasut lagi kt tmpt laen.. asek la nak wedges.. aish~ bli je la ipa~ x yah pikir.. tapi... jgn terkejut... mira bile pakai satu kasut ni... dye lagi tinggi dr ipa wooooo~~~ hahahaha...












mira beli je la kalo da bekenan~






Erk~ ipah kamu pegang ape tu? isk2 ni pose ke x?





Thursday, September 18, 2008

Hari Ini Tak Lagi Seindah Semalam - Vice Versa~

WHAT ABOUT YOU?

Like wat me n my roomates always says, people develop, but the way they developed themselves, only he or she will know. When time goes by, when age plusses 1 every year, when ur friends sumtimes see different in you, it obviously mean that u are not the same like before. Human supposed to begin from clueless and end towards perfection, but some people just don't get it. They simply think that life is just like another deep of breath, another blink of eyes and another stamp of feet. People can u just recap for a second, what have u done through out ur life? Is it better or worser?

As all of us can see, to many people succeed from failure, to many millionaires actually come from ordinary background, to many ministers and president come from people just like us. See now? People do always wants the best for their life. But what happen when u failed to become what u have been planned? There will be 2 categories of people born if this situation happen.

The One That Will Succeed
  • When they try harder and never think about failure
  • When they see, the failure is actually the beginning of their steps towards victory.
  • When they think what had caused the failure
  • When they give support to theirselves.
  • When they remember that only ONE that will help them no matter what
  • When they keep on hoping and have spirit to bring upon the hope.
  • When they see the upper levels as competetor not as enemy.
  • When they lowered their egoistic feelings.
  • When they have lots of friends to give support and advices
  • When they praised for whatever they have.

The One That Will Fail Even Worser Than Before.

  • When they feels like its the end of their life.
  • When they feels like they are the worsest.
  • When they don't wanna try again for even once.
  • When they only depends on what has fated for them.
  • When they see oppurtunity as black hole instead of golden mountain.
  • When they don't believe that the god will always help HIS creature.
  • When they don't wanna to believe others advices and thought.
  • When they close their eyes and hope to end their life.
  • When they feel like doing good things will never change the one that had already happen.
  • When they cannot control the emotion and feelings.

Friends, yes our life have been fated, but it's our responsibilities to lead it to the best way. Don't just hope, give support to yourselves. Always have positive thinkings, always want the best but in the same time, don't forget to seek for HIS help. For the end, i would like to wish all the best for my friends especially those 3 (ipah, nisyak, mira) and my coursemate, KMJIANS, my family and everyone who read this post, may u succeed in whatever u have planned, in ur future (studies, love, behaviour, etc). Thank you, and SELAMAT HARI RAYA

Wednesday, September 17, 2008

Ke Lecture Berkerete (BJC 94) Pulang Berkaki~




Pergh~ awal2 da bengang~ hahaha seb bek ade blog kan ipa? hahaha... kitorg arini kelas dr kol 8... smpi kol 4... penat gile kot... mase mau pulang... bleh plak nmpk segerombolan semut biru yang amat rajen... sedang merehat2kan diri kat kete neo oren ipa... dengan muke yang agak2 da kantoi sbb parking blakang blok... kitorg telah blah dr situ.. dan menyembunyikan diri sebentar di dalam toilet... smbil mengintai dr dalam ape la yang pak gad tu wat kat kete ipa... pastu... kubu pertahanan bertuka... ke surau perempuan lak... kitorg investigate dr situ la.. ehem2~ mira la ketua segale operasi serang hendap... x blah2 ag ke pak gad ni.. gi balek bli makanan buke la~!! adeyh... bengang la plak kitorang... da la puase~ cheh... aku plak.. time2 tgh semunyik.. leh plak terdiscover.. ade pintu short cut.. dr surau pompuan nak g 'pejabat pak gad'... abra~ ko mmg carik pasal... yang nisyak lak.. leh plak nak lepak2 jap dlm surau~ konon x nak misi persembunyian terbongkar... padahal tido jap dlm surau~ (hehehhe kidding)... ipah plak.. keje die.. belakon tgh telepon sambil meninjau2 gelagat pak gad yg tgh pnjm kete die wat tmpt bersandar... ape kes blakon tepon mulut tutup?.. alermak... slak la plak.. sume mmg x pndi cover sbenanyer... action je lebih~ last2 balek jalan kaki.. sengal x sengal la pak gad neh.. bengang~haih... problem tol~ ni la antare mereka2 yang menjadi ahli operasi serangan hendap BJC 94....


aku xde dlm gmba~ x telibat~ hahahaha

Memperkenalkan ::: Kite kan Kawan :::


:: KITE kan KAWAN ::





Ni la ipah

:: 'Aarifah sujar ::

:: paleng mude dow ::

:: Ske gile amek gmba ::

:: Suke shopping ::

:: Ade wedges vincci baru ::

:: Selangorian ::

:: Unpredictable ::

:: Don't even try to mess wif her ::






Ha ni plak Mira

:: Hasmira Mohamad Nasir ::

:: Ganuians ::

:: Cute ::

:: Ade effort la kalo wat keje ::

:: Very choosy ::

:: Ske gak amek gmba ::

:: Ske edit gmba gak ::

:: 2nd oldest in grup ::





Ni la Wawa

:: Habrah Mardhiah Hamdan ::

:: Johorian ::

:: I'm the eldest !! ::

:: Ske amek gmba ::

:: Ske gak edit gmba ::

:: Mengidam D40 or D60 ::

:: Last minute working ::

:: Happy feet.. duh ~ ::






Last but not least, ni la nisyak

:: Khairun Nisyak Azman ::

:: 2nd youngest ::

:: Suke tumit tinggi ::

:: Ayu2 gitu ::

:: Perakians ::

:: Layan je ape2 ::

:: Suke ape2 yg tampak sporty ::

:: Cili padi master ::