Thursday, October 30, 2008

Blog Sudah Rindu Sama Kami~

Menulis mungkin sebelum final tibe~
Semua bende gile kelam kabut sejak 2 minggu ni... meh sini ak senaraikan sepanjang kitorg balek cuti raya :
  1. assignment geotech

  2. test numeth
  3. test concrete
  4. test hydraulics
  5. assignment hydraulics (GVF)
  6. lagi2 assignment hydraulics (spillway)
  7. dan assignment hydraulics lagi (crest / weir)
  8. hydraulics xkn habes (culvert)
  9. assignment 7 tos
  10. assignment 8 tos
  11. test geotech menanti esok
  12. test concrete begitu juga
  13. matlab test
  14. assignment matlab 12 soklan
  15. lab report concrete

dan banyak lagi la yang x dpt kitorg nak senaraikan sebab da banyak sangat smpi lupe kot~... sem yang paling tough skali.. sem yang paling pantas... sem yang paling menyayat hati.... sem penuh dengan gossip... sem penuh dengan aktiviti.... sem yang sebuk nak uruskan event2 lah... semua nye kene handle dalam sem ni... ape yang kitorg leh ckp dengan gaya ayu manis tapi beralas adelah WTF~!!!! dan yang paling penting... test concrete telah merubah pandangan semua org terhadap betape susahnye soklan berbentuk objektif... kitorg pon tatau sape yang salah... lecturer ataupon GA2 endon tu.. haih.. ape2 pon esok ade retest.. hopefully ok2 je la... kah3~

xde gmba sangat utk kali ni... cume gmba dinner raye lor~


Tuesday, October 21, 2008

Miesz Wawa

Selamat Hari Raya 2008~

Hari raye tahun ni, 1st time la dalam idop ak.. beraye tanpe nenek tersayang... pergi sebelum sempat pon smpi bulan puase.... tapi kenangan beraye ngan tok mak takkan kitorang lupekan wat selame-lamenye... dan taun ni jugak 1st tyme kitorg berpagi raye bersame family kitorg je (yang macam ade dalam gmba je).... itu lah family aku(wawa)... duduk atas kerusi dr kiri (wawa, ayah(hamdan), mama(monalizah), abang(muhammad habri murtadha) duduk kat bwh dr kiri (adek(hazirah marinah), adek last(muhammad hafiy muaz))... actually pagi raye ni.. family kitorg yang lelaki akan pki bju mcm kat gmba tu la... dan yang perempuan baju sutere cine putih, tapi sbb mak ak nak jugak kaler same ngan ayah aku~ tu la pasal... tpakse tuka plan.. haih itu lah ragam rumah tangge~ ok korg tunggu la membe2 ak yang lain punye cerite raye ok? Selamat Hari Raye wat sume dr aku sekeluarga~ (total duet raye = RM220)


hafiy yang kesedihan sebab aku amek 10 inggit dr duet raye yang nyonya seblah bg~

aku dah tua la utk zaman berbangge ngan duet raye~


perjalanan pulang ke kampong di mua~



kakak2 sedare aku (kak no n beeha)








Monday, October 20, 2008

Shopping Raye Mungkin Terbahagie~

Shopping With No Mercy To Money~

cerita dalam gambar

hahahaha.... gile varvish nyer bes woooo sopping~ well kalo korg prasan gmba nisyak x byk... bukan sebab diskriminasi kaum atau bangse... itu sebab.. minah seko ni la yg paling kerap menghilangkan diri.. sedar2 da bwk bajunk baya kat kaunter... dye gile soping lg kitorg kot.. tu yg asek ilang.... sggup tglkan kodak moment bersame~

Saturday, October 11, 2008

Benda Utk Blog


Camera Ku Lens Terkeluar

Arghhh~ mungkin aku perlu relax utk terima ini berita~ rakan blog.. mungkin kite kekurangan source gmba... memori bersame camera kodak aku bukan nikon D60~

gmba bergegar bukan sebab camera aku murah~ ahaha madi sengal~

malamminggupunyekerjadiste~

teluk batik dan tragedi flirting yg x sudah~

kami tak saket otak


mengorek idong model perasan ensem

nisyak u look so unreal~ duh~

dan banyak lagi memori aku bersame camera~ girls no more kodak moment~ demmit!!!!



Thursday, October 9, 2008

PUASE ENAM daN telatahNye~



MARI BERPUASE LAGI DAN LAGi


by
Masuk esok insyaAllah 2 ari aku ngan nisyak menunaikan puase enam... sekaligus puase ganti... tamau tertunggak2 dah... nnt ade yg x sempat... dan utk pertama kalinyer kami hari ini berbuke puase di old town lahat... hurm...perancangan asal hanyelah mahu ke nasik goreng bantal busuk abg bob.. tapi sebab dr jauh boleh bau busuk nye.. so kitorg tuka la plan b... nak pegi pizza hut.. yang kunun nye aku ni da lame noo x makan pizza... punye la consider mak cik nisyak yg sorg ni.. dan mereka2 yg rupe2 nye cumelah menjage hati aku dengan berkate x kesah nak makan pizza...hahaa.. so kitorg wat decision makan kat old town... aku dengan mee kari oldtown... mira dengan asam laksenye... n nisyak n ipah dengan tom yam mereka... pergh... skali makanan smpi punye la masyuk makan... tapi ipah tetap tidak berpuas hati kerana tukang masak oldtown mengeluarkan resipi tom yam ditabur udang kering... begitu payah sekali nisyak mengasingkan udang2 itu~ haih nisyak kalo da sayur ko kluakan dr tom yam tu.. ni udang kering pon nak kluakan gak??? abes ko makan ape... rugi jek ah nisyak ni makan... seblom smpi old town tadi.. ipah telah mengeluarkan ajaran sesat... dengan mengatakan puase enam itu seharusnya dilakukan berturutan~.. haih ipah.. ni kene amek IS dari 1 sem smpi last sem nak grad nnt.... haih kawan aku neh~ dalam pukul 750 kami pon bertolak pulang.. pade awalnye mmg nak trus balek... tp disebabkan takot maghrib tertinggal.. kitorg pon singgah la tesco... aku punye la sedap nye... telupe yg aku ni ade meeting pnp.. smpi la aliya msg ipah... tyme tu.... dengan ujan lebat nye.. dengan ipah yg ade hal... aku tepakselah menyekipkan diri dr meeting itu...sorry kengkawan~~ heheee... berbelanje ala kadar di tesco... smbil shopping tutup mate sbb nak bajet...~ haih.. ipah plak punye la smgt beli kek.. mule2 amek kek pisang~ tp disebabkan terlalu terliur melihat kek span.. dye telah dengan segera pantas dan cekap.. menukarkan kek pisang itu kepade kek span~ haih.. naseb ko la kek pisannnng....~ ape2 pon misi mira utk mencarik sandal utk gi lecture... tidak kesampaian sebab size da abes... hurm.. ape lg mira kedai tmn maju ah.. lagi satu.. utk kesekian kalinye... selamat hari raye mahaff lahir dan batiniah~