Friday, November 28, 2008

selamat tengahari mesia!!

 

 

eheh mood memblog dtg lagi,lala~

senonye aku br balek tg karang,soping2 baju skola adek aku yg last nih ha.gle awal kan.org br nak stat cuti die da beli da tok next yr nye baju skola.tula semangat nmenye.hoho.

sonok la gak soping even kat tg karang je pon! sbbnye sejak balek aritu aku dok memerap je ha kat umah ni.

culture shocked aku di watnye.haha~

kat utp kemain lg ke sane ke mari :p

tetibe teringt plek memori mkn goreng pisang,cendawn goreng panas n memcm lg laa ngan rerakan aku aritu.sedap wey! lg sedap mkn reramai.windu windu~ hee.. 

eheh cik mira kite camne la naseb mu balek ganu 10 jam dlm demam kure2 ari tuh ek.keh3.hopefully da semboh ye! sian gle membe aku seko nih.die pecah rekod ar demam plg lame sepanjang exam weeks.

ni kalo tak dapek 4 flat tataw la nak ckp pe.hee :). 2nd terok cik nisyakatun ni ha.die pon same le.ntah ape yg menyerang mereke berdue ni dok taw la aku nih.rakan seperjuagan kami yg laen seperti cik zuzi dan alya pon demam gak.tp dorg jap je.tp still demam oke!.sian beliau2.haih~

so moral of da stoli anye aku dan cik abra kite je la yg bertahan dr serangan drakulat jahanam. oke la tu kang sume nak demam sape lak nk jade dakyg len tuh.ecece.jage ke kite ni abra kan?! tumpang glemer je le.keh keh~

ape lg nk cakap.huhu.aku ni sedang menunggu panggilan hanget dr rerakan taman umah aku nih tok diajak meronggeng di sekitar klang oo key ell ke.aku nk tgk muvi wOoi~busan2 di umah wey.adey~

so arap arapnye cepatla ajak aku melaghaa padenk ieda(rerakan saye) oiii~

so sampe cni aja key omongan aku.hingaa ketemu lagii.daa! :)

 

miss goreng pisang tronoh!! :))

Thursday, November 27, 2008

allo2~

ipah di cni oke!
atas permintaan ramai berjaye juge aku mengepost buletin utame kat cni~eheh,memandangkan aku da stat busan kat umah,let me merapu merapu jap kat cni oke! ohoo~ akhirnye cuti datang lagi!~ yay! best giler da cuti,korg tataw betape seksenye dok utp tuh~ haih~ dgn tensi final exam satu kes,ngan perselisihan kaum la(hehe!),n macam2 ada laa~ penat seyh. personally bg aku sem yg br lepas ni plg tensi! even sem ni berlalu ngn cepatnye.giler laju sem ni,tup2 da puase then rayer pastu final exam pastu aku tgk2 aku da terbongkang tdo kat umah~ huhu tp tak kesah ar tensi pon tensi ar kate nk jadik engineer,kene ar tough sket,beb! haha~

huhu,walopon exam abesh suda,tp aku still wisau.ngapekah?ohoo,ni sume sal hyrdolik dan pcs yg cm suey tu~adeyy apela naseb aku,i'm just waiting for miracle to happen oke! tu je la yg den mampu arapkan~huhu persetankan menatang 2 eko tu.skang nk stoli moli sket.hehe.aku rase cuti ni mmg tepat pade masenye nye la.sebabnye aku balek2 je cte2 kat tv sume bes2.antare cite2 yg aku layan adala :
  • cinta indah (estero prima)(hero nye samuel zylgwyn) :)
  • pengantin kecil (estero prima)(hero nye pon maseyh aku nye samuel yg hot tu) :)
  • emm ngan cte yg de name pompan tu pelangi,isk! lupe r title dier,tu pon hero n heroin nye vogue d vass la~ :) (tb3)
aku pon tataw since when plk aku fallen kat mamat samuel tuh.keh3.tp dier mmg bombastic la~ haha.huhu so aku stop cni jela dgn ucapan hepy holiday! kamu kamu. gi jenjalan jgn lupe beli sebenier tok aku oke! :)

p/s : sile la menonton rancangan2 berhighlight pepel itu,no regret~ :)


HEPY HOLIDAYZ!! :)

Saturday, November 15, 2008

Holiday Terbaek~

Selamat Pulang Ke Desa
mungkin agak merapu bile baru je abes 2 paper dah ingat nak holiday je.. tetibe malam ni teringat plak mase excident taun lepas... kejadian berlaku mase ak nk balek raye dr perak(utp) ke batu pahat bersame2 kawan2 sekampong ah... rentetan peristiwa::

>2 minggu sebelum kejadian aku (wawa) mule menanye iznie tentang kematian waktu bulan puase... adekah jaminan syurga?

>ade test differential equation sehari sebelum kitorg balek

>driver dikaterkan cube menyiapkan kerja2 sebelum pulang hingga x tdo malam

>same gak ngan ak pn x tdo malam tp bukan siapkan keje.. bercerita pasal persiapan raye

>bertolak selepas usai solat subuh

> excident dalam pukul 10 dekat lebuh-raya pedas linggi (n9)

>dihantarkan ke hospital seremban (mangse 4 orang)
aku attach kan gmba kereta utk pengajaran~


kereta dikatakan turtled (berpusing bumbung-tayar-bumbung) sebanyak 3-4 kali sebelum berhenti... agak teruk dan yang paling horror adelah ak x pki seat belt kt belakang dan ak terjage waktu tu... smpi skrg pon ak boleh lg denga bunyi kereta tu terhempas... kereta terbabas ke tgh highway (termasuk dlm construction area terbesar highway seremban melake) nasib baik x hempap pekerja2 kt situ.. haha...

kereta berhenti berpusing... ak cpt2 gerakkan kaki n tangan.. bile boleh gerak ak da syukur ah... pintu jammed dan semua mangse kene klua ikot cermin blakang... cepat2 kelua sbb takot kereta meletup~ haiya..~

takde kematian dilaporkan... semua org ok kecuali driver ade kecederaan parah sikit... camne excident tu boleh berlaku... xyah la nak criter kan sini.. sebab disebalik pahit... aku rase tu kenangan manis gak sebab... rase nye x rmi yang dpt experience camni... huhu

bukan nak menakutkan korg... tp all i wanna say is... be carefull la bwk kete... any mistakes can cause death... ok~ selamat pulang ke kampong.. have fun and berhati-hati di jalan raya~

Wednesday, November 5, 2008

Kami Suke Field Trip~

Dam Or Damn?

1 november.. haritu lah kitorg ramai2 satu batch civil 2nd year 1st pegi field trip ke empangan temenggor dan bersia...kat bwh ni kitorg tunjukkan tentative perjalanan~


6 a.m :: bangun pagi n gosok gigi

6.30 a.m :: dah tunggu kat tmpt bas

7 a.m :: kitorg naik bas paling comel~

7.10 a.m :: perjalanan bermula

9.00 a.m :: singgah di RnR sungai perak

:: melawat sungai perak sambil denga ceramah dr abg saied

:: sebelum tu mesti lah breakfast

10.30 a.m :: meneruskan perjalanan ke empangan temenggor

12.30 p.m :: dah sampai~

:: denga ceramah lg dr abg saied

:: amek gmba dan video~

2 pm :: perjalanan ke turbine

:: xde ape2 sgt yang belaku~ biase2 je lah~

2.30 p.m :: singgah jap kat empangan bersia

:: rasenye sebelum tu ade singgah kat spillway

:: took picture and H.A.P.P.Y~~~

around kol 4 tu perjalanan ke bandar greek dan makan2 serta semayang... then kitorg pon balek... huhu.. ape yang boleh kitorg simpulkan utk trip tu ade lah... sungguh best.. eventhough panas terik smpi tangan ipah jadik kude belang... ape2 pon trip yang melibatkan kite dan kawan2 mesti lah best~.. antara kejadian2 aneh sewaktu dalam bas::


ipah tertidur dengan nyenyak sekali walaupon perjalanan hanyalah 15 minit...

kebetulan kitorg duduk seat paling blakang.. so mmg sentiase dpt rase macam naik kude lah~... rase nak gugur dah jantung ni... tapi same ade ipah terase atau tidak~ dye je lah yang tau~

habrah cite... dye rase cam dye tidur mulut terbukak sebab bile bangun tidor.. mulut rase sejuk sebab aircond masuk~ hurmm~ ade logik nye disitu~

dan yang paling penting... kitorg 4 org mmg tdo mcm org x sedarkan diri sebab malam semalam nye pegi midnight nengok cite 18 PL (my best friend girl)... hahahaha. pastu kene bangun awal plak tu~... haih~

nisyak pulak rase risau lah sebab masuk2 je kwsn nk g empangan.. no network coverage~ haih.. itu pon masalah ke.. dye punye angkat phone sbb nk dptkan signal.. smpi jari nak tercucuk aircond~ ape kes?

xde ape2 sgt yang belaku kat mira... cume habrah, mira and nisyak.. telah mengalami saat2 genting sewaktu menaiki utk ke empangan temenggor... saat2 itu adalah terpaksa dirahsiakan~... kalau nk tanye dorg sendiri~ mereka berkate.. begitu seksa mengalami saat itu~ huhu... tapi masalahnye bile dah jumpe toilet... x pegi plak... x sempat alasannye~ (adekah rahsie dah terbongkar?)


abang saied yang sentiase happy~


Kami sayang semua~


muke nisyak sebelum mengalami saat genting dalam bas


ipah yang mencuri pandang ketika shot ini khas utk tasya shj~ hurm













Monday, November 3, 2008

A Song For The Final Takers~

Our Song

by: Taylor Swift



I was ridin' shot gun,
With my hair undone,
In the front seat of his car,

He's got a one hand feel,
On the steerin' wheel,
The other on my heart,

I look around,
Turn the radio down,
He says, "Baby is something wrong?"

I say, "Nothin',
I was just thinkin',
How we don't have a song."


And he said...
Our song is the slammin' screen door,
Sneakin' out late tappin' on your window,
When we're on the phone and you talk real slow,
'Cause it's late and your momma don't know,
Our song is the way you laugh,
The first date "man,I didn't kiss her and I should have..."
And when I got home, before I said Amen,
Askin' God if he could play it again.

I was walkin' up the front porch steps,
After everything that day,
Had gone all wrong, I've been trampled on,

And I lost and thrown away,
Got to the hallway, well on my way,
To my love in bed,

I almost didn't notice,
All the roses,
And the note that said...

Our song is the slammin' screen door,
Sneakin' out late tappin' on your window,
When we're on the phone and you talk real slow,
'Cause it's late and your momma don't know,
Our song is the way you laugh,
First date "man I didn't kiss her and I should have..."
And when I got home, before I said Amen,
Askin' God if he could play it again.

duh,duh,duh,duh
I've heard every album,
Listened to the radio,
Waiting for something to come along,

That was as good as our song...
'Cause our song is the slammin' screen door,
Sneakin' out late tappin' on his window,
When we're on the phone and he talks real slow,
'Cause it's late and his momma don't know,
Our song is the way he laughs,
Fist date "man I didn't kiss him and i should have..."
And when I got home, before I said Amen,
Askin' God if he could play it again,
Play it again.

I was ridin' shot gun,
With my hair undone,
In the front seat of his car,

I grabbed a pen,
And an old napkin,
And I wrote down Our Song!