Monday, December 29, 2008

secret recipe! *nyum nyum*

hai hai sume!
hehe rasenye mesti sume cam terkejot je kan ayat kat title tu kan.[jgn gelak oke].di cni ingin sy nyatekan bahwe cite cite sy untok mebuat menu hidangan petang tlah tercapai dgn jayenye [blushing].tapi korg korg msti tatawu kan ape secret recipe nye.hahah~.act aku sgt bosan dok umah then tetbe muncul la idea yg bernas cmni nak wat mknn.so wut we r waiting for.let me introduce u popia goreng udang.haha.cam lawak je namenye.actually mknn nih tak lah spesel mane.saje je nk wat cm gempak.well,ipah masak weyh.ombak ar sket! :D hehe.so di bwh adala mknn tersebot.



so kalo korg bley nampak kelihatan juge ye sos or kuah popia tu td.hehe.walobagaimanapon sos tersebot bukanla sy yg buat oke.so kalo nak puji,pujila mak sy yg sudi nk tolong anak pompan die yg seko nih.well kang kalo aku yg wat sos nye takotla tak sedap ke hape kan.muahaha[act aku tade idea pon cmne nk wat sos tu].kaber kene baek la.tp mak aku btaw wat sos tu senang je.juz masok cili boh plus asam jawe sket plus gule garam secukop rase then jadi le.ehee.sgtla simple.

berbalik kpd popia td nape name die popia goreng udang?sobabnye adola den masok kan udang dalam inti die.ngehehe.emm motip die nak popia tu rase manis manis sket.tadela tawar je.yg kat paso mlm tu len la cte kan.so bahan bahan yg digunakan nak wat popia adala :

1. sengkuang
2. lobak merah
3. tauge.
4. udang [optional]
5. kulit popia

opss! lupe plak.act idea nak wat popia ni dtg nye dr rerakan aku kat utp tuh.ktorg dah try wat popia tu last sem.dan popia tu sgtla mabeles beb! so mereke tu adala abra,mira,nisyak,alya n kak iqa.so hopefully next sem kite bley wat popian n resipi resipi laen.so pe lg yg blom cube tu sy ucapkan slamat mencube dan slamat beramah! haha :)

Sunday, December 21, 2008

cuak beb!

adey!
cuak sey mlm td.
nak taw stoli?
meh meh aku stoli.
situasi ni berlaku mlm td.
senonye aku ni dok online le kat bwh nih.
sambel ditemani adek aku yg tembem nih.
pastu aku dengo le ade moto benti dpn umah aku.
die tak tekan bell tp aku soh le adek aku intai sape kat luar.
then adek aku bukak le pintu pastu tnye nape kt org tu.org tu india nek moto.
pastu die kate sumthing kat adek aku then adek aku lari r terkedek kedek nek atas ckp kt mak aku yg orh tu nak mintak derma!.
pehh mak aku ape lg tros trkejot berok then soh aku tutop pintu balek lock skali.
korg gile mane de org mintak derma tgh mlm[kol 11 pm cmtu].
then dtg nek moto gtu je.die siap ckp 'dek bapak ada rumah kaa?'.
ktorg bukan nak menuduh tp dr pertanyaan die tu cm mencurigekan.
dah le mase tu ktorg ber3 je[aku mak n adek].
so pe lg mak ku pon tros r call bapak aku abg aku sume soh wt pe yg patot.
mak elok2 nk msok tdo tros tak jd tdo coz takot.
then mak aku kate ayah ku da tepon pak polisi soh round2 kat taman aku ni.
riso dow!
ne le taw india tu wat survey ke,siap tnye de bapak aku ke xde kat umah,
sengal!
huhu k la abes suda aku membebel.
so korg hati2 bile g bercuti ke hape ke.
ne taw org ni rambot je same itam.
ati sape yg taw![cewah aku!haha]
k daa~

p/s : jage umah leklok! :)

Tuesday, December 9, 2008

Ahli Silap Mata?

Criss Angel Versus David Blaine?

baru2 nih aku ader nengok freakmind punyer clip dr criss angel..
magic yg beliau tunjukkan agak mengerikan seperti....



dilanggar tidak mati? atau yang ini....



menumbuk sehingga menembusi... hahahaha
guys u have to watch this because it's so real and confusing?~ hahaha