Thursday, October 29, 2009

When 21 girls play with technology

THE MAKE-YOURSELF YEARBOOK





Seronok kan~ haih.. utk member2 ak yg len upload sendiri keh.. hehee upload la bg org nengok muke korg kalo korg dilahirkan pade taun2 lain... mungkin mereka akan rase sgt beruntung jumper korg taun 1988 smpi skrg.. or mungkin ade gak yg akan berpendapat "napelah x idop dlu.. xde la bebulu mate ak nengok" hehee

p/s: upload sendri ak x save gmba engkaw org~ hahahaa

Saturday, October 10, 2009

raye belom abes kan? huhu

Harlow people.
Yayaya selamat hari raye MAAF zaher baten oke kat korg.
Aku taw aku byk buat salah HUHU.
Belom terlambat lagi kan nak wish raye hehe.
Korg bile plak nak mintak maaf kat aku :P
HEE. Joking sajaa.

Oke oke lame gler tak update belog.
Bz gile kot.
Life budak 3rd yr 1st semester mmg cmni ye adek-adek.
Adek sume kena paham la ye.

Skang ni pon ngah bz dgn etp tp masey nak curik curik time ber-belog.hihi
Emm presentation etp rabu neh.
HUWAA! Saye takot sgt kamu tahu tak! Huhu
Tapi aku semangat sgt nak siapkan prototype etp neh.
Lagi lagi aku dgn alia dpt part deco, mmg menarek la! J
Hihi. Kami akan men-deco sebaek mungken ye rakan-rakan.
Haha

Oke actually aku nak cte sal rye la.
Haih tp cm da merepek panjang pasal etp plak.heh
Xpela Nah nah korg tgk gmba sudey la.
Haha sengal la ipah.


Ni family aku (abaikan muke toye abg aku haih)


Bersame opah n kazen2 yg kewl.


rerakan atpn lovey dovey


oke da da aku byk keja
tak bley melewey2 lebey kt cni.
chow :)

Thursday, October 1, 2009

The Most Craziest, Happiest Hari Raya~

When the day totally belong to me and us~


This year punye raya a bit berbeza ngan raya2 sebelum ni..Sebab nyer ni 1st time berpagi raya bersama keluarga belah ayah di Muar, Johor. Sebab sebelum2 ni kitorg balek Muar tengah hari sebab raya kat Batu Pahat dlu. Tapi sejak2 dah x de sape nak diraikan kat bp so move up to muar lah nampaknye. Bes jugak walaupun pada awal pagi hanya la beraya bersama keluarga (spt gmba) dan cik yah (makcik). But at 10-11 a.m most of our relatives already arrived kat rumah cik yah. The sounds of pagi raya can't be forgotten even it happened for every single year we live. Feel it before u can't.

Dalam tengah hari, kitorg telah bergerak ke tanah perkuburan bakri muar utk melawat mereka yg dah pulang ke rumah masing2 bile raye tiba. Ada yang dah lame ada jugak yg bru je pergi meninggal kan kitorang. To tokmak, tokbak, nenek, tok yem, uncle han, uncle din may all of u rest in peace. We miss u~

Lepas tu, aktiviti beraya pon bermula..~ hehee.. bermula ngan rumah mok su ( arwah pok su ji punyer isteri). Makan ketupat untuk kali ke-3 (ye itu suda biasa).
++Duet raye disini?~ tiada nampaknye... hanya hafiy yang berkelayakan.

Rumah kedua adalah rumah tok ne oren (panggil oren sbb setiap kali raye akan bg air oren f&n). Name sebenar tidak diketahui. Makan ketupat buat kali ke-3. Menu teristimewa adalah daging bawang goreng. huhu~ sedap2 mengancam uols~
++ Duet raye disini?~ RM 5

Pulang semula ke rumah cik yah. Uncle hussein panggil (seperti sudah tau ape yg hendak diberi).
"hah pat salam ak. anak2 dan ni, ni je la yg dtunggunye dr ak setiap taun" hehehe (dialog direka oleh aku sendiri) tangan dihulur~ ye salam kaut itu penting
++Duet raye disini?~ RM 50

Plus2 dr akak sedare n lain2 ade la dalam 200 ringgit duet raye taun ni~ waaahh~ baby face kan aku?~ hehehee

x larat nak cite panjang... pastu balek bp nak meneruskan aktiviti menziarah~

ok ak x bg ruang utk ak duduk dengan selesa~

pak ngah, mak ngah, tok lat, tok uda

abang n nina yg gewdik~ kalo tmbh ak mungkin ayah tenggelam~ hih~

kak uda, nina n pya (anak capek) ok abg rizal juga dibelakg

owh itu bukan baju raya ye~

kakwa jangan masuk fesbuk tau gmba hapi yg ni~ OK!

Saturday, August 22, 2009

assalamualaikum kawan-kawan :)
(ayat nak sopan je bulan pose neh,beradab lebey sket,hik)

ehe.
oke di kesempatan ini aku juz nak mengucapkan

selamat mengerjakan ibadah puasa

to family tercinta dan rakan-rakan tersayang. ( i syg korg taw,aww~)
haha. oke fes pose neh aku tak balek umah coz memandangkn cam byk je keja menimbun,huu~
n neks wik lak nak cuti merdeka so lame sket kn ley la balek ;))

oh lupe aku ekceli nak mintak maap memanyak kat sume kwn-kwn kot kot de terguris tercalar ati n perasaan korg oke :( huu~ ( ekhlas neh)
kot kot aku de termarah tertengking tersound lebey termaki tercarut kt korg. aku mungken agak kureng di part itu. ampun pak!

emm ekceli aku post blog neh coz aku renddduu gle kat adek aku yg kecik skali. rendu gle wey tataw nape,haha. coz aku teringat yg aku slalu je marah2 die kalo die wt slack sket kat mate aku neh. sian die wey asek kene mara ngan aku. huhu~ die kecik lg kot.
aku ni bodo gak ah mara org tak kire usia.heh~ tingat lak aku pnah mara die kaw kaw nye mase aku dok v2 dulu die ade tolong angkatkan brg aku naek bilek pastu ntah cmne die terjatohkan brg aku n sos aku tumpah melambak lambak. taim tu mmg angen gak ah. adeh~ sian gle die. rase cam nak pelok2 die lak skang. bkn nye die sengaje pon nk jatohkan (huu nak nanges lak)

emm aku sebenanye syg dow kat adek aku seko tu tp aku ni jenis tak pandai ekspresi kan syg aku tu.haha. sengal~ aku kalo mara die trok , dlm 5 minet pastu aku da rase bersalah,huu~ td mase mara x ingt dunie. haih~

skang nih aku sedang nak buang perangai hengen aku neh, ntah mane dtg ntah. dulu mase skola aku innocent je wey. siyes. x reti mara2 org ni. tp since da masok uni ni da pandai nak mara2 org lelebey. maybe da ade prasaan memberontak kot. hee~ T__T

k la k la tanak membebel manjang, korg pon gi traweh sume jgn tinggal if bole (ceh aku) ehe~
neks week nak balek nak jumpe family ;)
tak saba nyee ;D

K BYE.




ni la adek aku yg asek kena mara ngan aku tu,name die 'Afif. ni gamba 2 taon lepas mase die sunat :D adek aku da besa la,wah~! hee
oh die skang 12 taon nak amek upsr. hee (saje je ckp)




camat berpose!


-ipah <3-

Friday, August 14, 2009

gile di mekdi. :D

hye hye hye.
huhu.
oke post kali juge kesan drpd prasaan bosan bapak coz fesli coz DC da berkubor,yg tinggal anye la DC inter block.
GILE bosan kot! (-.-")
segale ektiviti arian aku spti mendonlod cte2 bodo dr DC dulu tepakse ditinggalkan (T__T)
huu~~.
memangla ade dc tp ape sgt la budak2 ni nak upload.
hubs plak asek on off laptop.teehee.make DC xley la nak 24/7.
huhu abra u better tuka laptop la,haha~


so skang ni asek la pikir bosan nye nak g ipow.teehee.
haha so ni gmba ktorg melepak membuang mase dan duit malam sebelom cuti seleseme babi.
oh ktorg gi layan muvi juge,cte land of the lost!
hebat dan gempak sgt.(mungken agak hiperbola d ctu)
dan melepak di mapley smpi kol 4 pagi.
wah wah esok nye aku drive balek umah dgn mate stim stim.
hee.





(..............................)


ade gak rase nak lempang minah seko neh,HAHA!


<3 eskremmmm.


ade je gmba laen tp mls ah nak upload
macam ah korg nak tgk sgt kan,huu.
tgk sket2 sudey.
oke oke esok nak kua ipow lg.
HAHA.
skoler da masokkkkkk~
ronggeng la wey ape lg

;D




P/S : oh nisyak tade taim neh,beliau da balek awal.cis cis :P





Thursday, August 13, 2009

Anda Pernah MengGOOGLE Nama Sendiri?


Kadang2 bile bosan + frust + bengang (mungkin sebab study week takde)... bile tade keje... terase plak nak tau betape femesnye kite dikalangan beberapa trillion manusia kat dunia ni... Smalam aku google la name sendiri.. Hasilnye... tak begitu memuaskan~


ok?~ kenape ade name AMIN disitu? Amin Habrah? hahaha... kalo dekat mesia pelik betul kan name tuh.. Amin adelah seorang kosmet deed yang berdarah kacukan borneo dan semenanjung. Amin gak seorang yang merang pale utak nye kadang2 (sebab kadang2 je jumpe). Kenape name aku mesti sebelah name orang mereng. Letak lah Habrah Fox ke.. eah2 aku perempuan tulen.. hehehee~



Anas Habrah!!??~ WTH!!.. yang ni semalam deed a.k.a rumet aku siap dah bengang2 sebab asal plak search2 klua name mamat ni plak. Unwelcomed btol lah dok seblah name aku plak..~ knape hidup aku dibayangi makhluk halus cam kaw (halus nye?~). Anas yang disifatkan comel seperti kereta kebal jugak kosmet kepade deed dan membe AMIN. Korang agak2 je la camne Anas ni. Mereng? Gila? Saitan Enuf? Get to knoe Anas..! ape lg.. mari mengGOOGLE nama ANAS~

Tuesday, August 11, 2009

Aku Harap Mak Aku Ade Blog!

Mama, kakwa hari2 sibuk je kat UTP. Waktu skrg pukul 1.40 pagi dan kakwa masih berjage. Lapar. Sebab tadi kakwa makan ni je...


Kakwa harap mama dapatlah poskan makanan2 untuk kakwa kat sini. Lepas tu, Perak ni ntah kene sumpahan ape, asyiklah panas sepanjang taun, sampaikan malam2 pon panas dan kakwa sering dehydrated. Mama nengoklah kakwa minum air...


Kakwa harap mama dapatlah pasangkan tangki air yang da siap tapis (AIR BIO-AURA) kat bilik kakwa ni. Dah la panas, haus, lapa, keje banyak pulak tuh. Hari2 ade je esemen, quiz, meeting, proposal, facebook lagi, mane lah nak terlayan. Kalo sekali kuiz mama nengok je la betape banyaknye buku dan contoh2 quiz past year yang kakwa kene revise....


Kakwa harap mama dapatlah upahkan lecturer2 civil dr mane2 university untuk dijadikan kakwa punyer personal tutor kat dalam bilik ni. Dan nengok lah sekarang ni walaupun da lewat kakwa masih lagi berjage. Bangun dah la awal, tidur plak lambat. Tapi mama jangan risau kakwa x penah tidor dalam kelas. Kawan2 kakwa kalo dyorang tido, kakwa tahan je mate. KAKWA TAK TIDOR DALAM KELAS.

Ade sebotol paracetemol yang mengandungi 50 bijik panadol. Itu ubat untuk ini sem. Ye makanan kegemaran saye adelah ubat-ubatan yang diyakini kementerian kesihatan malaysia. Bukan sebab ak H1N1 tapi aku mmg ske makan panadol. Susah nak pecayekan? takyah la pecaye sebab ak tipu je. okeh

P/s to mama: Mama tolong la sepak kakwa skali dan cakap "Kakwa pegi blaja tak, dari tadi mama nengok kakwa asyik main facebook, edit2 gamba, ketawe2 ngan deed, pegi beli ciken cop kat kafe, minum air sunquick oren kat kefe, nengok ntah brape ribu movie dan ape ntah lagi. Pegi skrg!!"

hehe.. sori ma sbb pinjam watak mama jap~ buhsan la~


Saturday, August 8, 2009

malam yg BOWSAN.wuu~

assalamualaikom!! tok tok tok!


oke post ini hanye tok mengade ngade saje.

memandangkan aku sedang bowsan gle meroyan dlm bilek ni walopon ade je rumet,
tp rumet tak bape nak close lg,amek mase lg ye,hee.
so wat aku rase nak blogging di tgh mlm bute! :D

mira?
oh die ape lagi.
pasti la sedang tett. (tak baek gosip) :)
so nisyak belom balek juge.
abra jugak.
mereka berdua pasti sesat tak jumpe2 jln balek utppp!
huh~!


so tinggal la aku sorg.
td rase cm nak pegi jumpe ex-rumet; alya.
tp apekan daye beliau kuwa mungken.
merewang ke mane hale je la tuh.hee
bia la sukati die la,sebok je ipah ni.

esemen?
ko pehal naik naik cuti nak cte esemen.
fine! esemen aku belambak x siap ag (T_T)
tp tonite i TADE MOOD oke.
pnat kot drive 2 jam lebey.
pung pang pung pang dlm keta :D
HAHA!

oke oke tamo bebel tgh mlm lg,
aku da nak tdo ye!
oke oke c ya bebeyh~

Thursday, August 6, 2009

ketakotan melampau ,haha~

HAHA! oke entry kali neh hanye sesi meluahkan prasaan aku (ni ipah eh) je.ekceli mende ni da bermalam-malam aku pikir adekah aku patot ke or tak patot wat,haha. sadis untok diceritakan coz aku rase aku je yg ade prasaan aneh neh.oke FYI, aku ni dr kecik da rabun,rabun jauh oke.

since aku standard 1 lg aku da rabon,see betape geek n nerd nye aku awal2 skola da rabun,haha! ekceli aku rabun bukan sebab aku geek mahupon tgk tv dekat2,haha sebenanye tu pon reason yg kuat gak tp coz aku mmg de gene rabun dalam family belah mak aku.kalo tak caye korg bley tgk mat2 specky dgn minah2 specky seperti kazen2 dan macik pacik sume la x lupe juge opah terchenta :) . hee. tp kazen2 aku mostly da ramai pakai contact lens. da besa la katekan. and aku pon rase cm nak ikot jejak dorg. bkn ape wey. pakai spek ni ok je aku rase coz aku da belas taun da idop ngan spek oke juz nak rase camne kalo spek tak melekat kat muke aku.mesti aku kekok dam cam nak tolak spek dekat ngan idong mase pakai lens,HAHA~ psiko.

DAN DAN problem nye d cni ialah aku TAKOTTT nak pakai contact lens.ko tak rase ke pakai lens tu cam nak jolok bijik mate korg.dahla aku ni rabun,silap hari bulan bute plak,haha~. bodo tak imaginasi aku. ekceli aku slalu gak tgk si mira neh pakai tanggal lens,pnah gak tnye die cmne nak masok mende alah tu.tp tiap kali nk wat lens je kensel plan.haha takot sial~

bile aku nak dpt keberanian cam org len neh. aku tgk org len ilek je pakai tanggal mende alah tu.tsk~ :(




ehe sape de extra confidence dlm memakai lens ni tolong beri motivasi sket kat aku,HAHA~
oke oke sory bazer mase korg bace entry bodo aku ni,ngade je aku kan. :P cuti kowt byk mase kan.
well cuti seleseme BABI ni mmg agak bosan walopon esemen report byk je tp buku tak bwk balek plak,lallalala~

oke oke semuge aku mendapat cahaye nk pki lens,hee k c u in hell. haha~ :)

Saturday, July 18, 2009

NEW semester.

SUNDAY /AHAD yg pertame di utp. oh sgt la boring rasenye even baru naik sem.ok ok tuka mood. sem baru kena semangat.YEAH! (?) .FYI, me da sampai utp semalam,sabtu around 5 pm gtu la. sgt la penat even bukan me yg drive,EHE. bukan ape saje nak simpan tenage tok unpack stuffs nnt.so smlm me balek utp konvoi la ngan my family.my abang yg drive satria neo and me n my mom naik harrier la.n me senang lenang je dlm kete,KEHKEH! sgt la tak bergune kan. oke oke smlm sampai je tgk tgk rupenye rumet tak masok lg,so cam lega sket coz senang la nak unpacking.Ekceli tak penat sgt kemas smlm coz last monday da dtg utp dulu coz nak cop katil bes,HEHE! so da dapat da ape yg me nak.oh ekceli me tuka bilek.saje tuka angin.and sajela nak menyampaikan hasrat cik abra kite yg teringin sgt nak satu blok ngan ktorg,HAHA! so ktorg ramai2 berhijrah ke blok abra. so nanti senang la nak wat esemen keje pape ke,kalo tak evry study week abra kene la pegi balek blok ktorg. die seko je kan kt blok b dulu. so tok 1 sem terakher b4 ktorg away fer internship neh tapela dok bilek laen.ok je bilek neh. tp bilek lame view lagi ngancam woo. mlm2 kalo tgk cte puake niyang rapik leh tambah la dienye impact tuh.HEE. so ni gamba2 yg sempat di snap mase sorg2 kat bilek,woarghh bosan.



meja tak abes susun lagi ;P


oh katil baru yg empuk. <3

oke oke takley letak byk2,privacy maa.HAHA.yang besnye me still stay kat 1st floor,tamola tggi2 sgt kang awal sem saket pinggang seminggu lak bahana angkat beg berat,HAHA! hiperbola la plak kan. ;D .

So hari neh tade wat ape pon juz tggu hari esok untok dgn semangat.(!) bleurghh. HAHA. ye azam kene betol la wey.sem lepas da kasi me nye pointer goyang (oke tamo cte pasal result).so tobatla sket,KEHKEH. tape tape sem lepas tu akan jadi igauan tok mase tu je.sem neh kene rajen sket kot,dan yg pastinye sem ni akan TRIPLE BUSY kot dr sem sem lepas. yeah resume ETP subjek sume maken susah.emm~.

SO gewd luck to myself la kan and korang korang la. kureng kan skip clas n BLA BLA BLA!. sendiri mau ingatla kan.ceh aku.OK neks taim taip lagi,c ya!~~ ;D

Thursday, July 9, 2009

Rekomendasyen untuk henpon~ hehe

W395

Last 2 weeks, adeq ak ade bli 1 henpon la.. Sony E la ape lg.. menjadi kebanggaan kami berdua~ letak gmba sket


kasik poyo la sket..bukan gmba enset... tp gmba tuan punye enset...
ok berbalek pade enset W395 ni..
bagi aku henset ni teramatlah berbaloi jika dibeli..
untuk mereka2 yang x terlalu kisah akan trend mase kini...
ataupun harge...
sebab henset ni ade walkman..
camera 2MP...(without flash)
blutut ofkos la ader...
keypad ok...
kaler pown cantek...
inclusive of 1Gibs memory card..
cost only 423..
ade tmpt bleh dpt 399 (sumwhere in s'gor)...
untuk mereka yang mebi ade blackberry (chewah)...
nak bli henpon kedua or ketiga dan seterusnye...
ok2 je kalo nak bli henpon ni.. atau pon..
mereka yang bru nak ade henpon....
yang time2 tgh x de duet la henpon ilang...
atau henpon seblom ni terlalu outdated(tapi xnak bazir2)...
atau mmg tgh mencari henpon dlm lingkungan below 500...
henfon ni antara yg latest gak dr sony e..
sbb theme pon xde lg kalo nak search...
february 2009.. ok la dr henpon ak..
dah x klua lg da edition nye...
bak kate hadi(star) baling hanjeng bleh mampos...~

ni gmba W395


comel... smart.. kewl la.. kan2?

sound ok.. lebih ok dr W810i...

selamat mencuba!~




Thursday, June 4, 2009

ehm.




ehm.
bile la dapat tengok cite terminator neh?
or sape taw website leh donlod muvi2 neh.
estero tak mampu menghiburkan aku lg,haha.
pls pls!
sape taw bg feedback.
aku mati kebosanan.
tenet juge maken ari maken bosan.









*emak aku ajak tengok syurge cinta,hihi.

Saturday, May 16, 2009

killer papers

wooo!
atlast!

paper2 yg paleng killer di abad ini tamat gak dr idop aku.
haha.

dem ar!



pagi td paper foundation earth n structures(fes) 9-12pm.
neks nye paper probability n statistics(probstat) 2.30-5.30 pm.

mabeles gle ah due due paper td.
ade rase cam nak meletop gak ah pale otak aku yg tak bape nak tepu neh.
heh.~

perlu ke untok mencipta soklan2 yg susah smpi ley kasi goyang pointer aku sem neh haa?.
(dah ar pointer dis sem nk gune wat g internship)
(-.-')

*down seketike*

sobsobsob!

tido lagi bagos.

Wednesday, May 13, 2009

probstat vs fes?

yaa.
dis saturday paper
FES and PROBSTAT?

mane satu perlu diutamekan dahulu?

*thinking*





Monday, May 11, 2009

happy happy happy.

happy18th birthday tok adek aku
Ahmad Afiq bin Sujar.

*semoge dier lebey berjaye di mase mase akan dtg dan dimurahkan rejeki.amin!
dan selalu terpelihare dr mende2 yg tak baek~*

(adek aku seko ni nakal sket,tu kene wish extra sket,keh3)


HAPPY MOTHER'S DAY
tok puan Maherah bt hj Makhtar
a.k.a mak aku :)

happy birthday tok hajah Halimah a.k.a
opah aku! hehe~

*sedey tak pat balek celeb mere
ke*

semoge mereke mereke senantiase bahagie hendaknye~












KENANGAN INDAH ENGGAK BISA DILUPAIN!~

Hidup Sepanjang Sem

Aktiviti awal sem mmg boleh dikatekan agak bes... bermula dengan ajakan bangang cik anas dengan menyuruh kitorg pegi intebiu ICEP kunun2 berangan nak gi bandung lah... bukan setakat x dpt... kitorg stage 1 pon x lepas kot... hahahaa... pape pon.. dah x de rezeki.. lgpon ipah bru balek dr bandung... (cam x de kene mengene)

tak dapat masuk ICEP kitorg diterima masuk utk v3 sport carnival 2009... aku ipah n mira department sponsor manekale nisyak plak department pnp (menjadi head selepas turun nye takhta mr TZ).. dengan bermodalkan kata2 manis dan muke2 suci... kitorg mmg x dpt nak mintak sponsor dr mane2 cawangan premis perniagaan.. so nak x nak.. jual lah roti~

(sekadar gambar hiasan.. roti sebenar tidak lah sesedap ini)

hasil penjualan roti selame 3 minggu.. dptlah dlm rm600... wow~!! v3 sepatutnye berbangge dengan kami si penjual roti~ hehehee...

v3 sports carnival berjalan dengan lancar, permainan bes, membe2 bes, hamper pon bes~ papehal top floor u rowk!~ hahahaa gamba2~


nisyak dan nani kegirangan~ budak2 bese lah~

aku dan head arm wrestling aku yang berbeza ngan dak2 asis yg ak pernah kenal~ haha
mira, ika dan ipah yg kegirangan bangat nampaknye (eh kak ika kat blakang tu x nmpk)
anas yg sgt demit~
PM kami~ gune jari pown bole!!~

hahahaa... sports carnival mmg menarik kan rakan2~ ipah gmba kamu kiut diatas ituh~.. hehehe.. tak tipu ikhlas dtg dr hari ehem2~ hehehee....

hari2 membahagiakan di utp kene lah dikenang utk ilangkn tensyen... hehehe
asek pikir yg tensi2 botak pale makcik nak oi~
papehal bak kate ehem2(name dirahsiakan) chill!!~~


structural analysis abes.

ya ya yaa!
1 paper lepas suda.
5 more to go~
huhu

paper yg da lepas tuh structural analysis.
kesimpulan yg ley aku wat pas jawap pekse td adela bese bese aje.
tp aku rase tak puas ati gak ah perform pekse td.dem!
emm ape ape hal,
let bygones be bygones!
haha

emm hopefully neks neks paper,aku akan wat yg terbaek.hehe.
same gak dgn membe membe yg laen. :)

Saturday, May 2, 2009

happy birthday bestest buds.


happy belated birthday !
21 yaww!

MIRA and ABRA

may ALLAH bless u !



p/s : agak kelambatan di situ ye.hee~

kesah study week

ehm,ari ini ari sabtu tp tak rase pung ari ni sabtu.
untok korg sume taw pagi td ktorg de test 1 hydrology.diulangi test 1.
yew! mungken agak melampau kedengaran di ctu,tp tula realiti nye ye.huhu.
and FYI study week da pon start.

so agak2 nye ble korg rase test 2 hydrology ktorg.

emm firasat aku mengatekan saing ngan final.pagi test petang final.haha~
then balek bilek je aku trus tuka jadik incredible hulk la gamaknye.

oke,td tu intro jeh.
motip utame aku nak berkarya kt blog ni cume nak luahkan ketifakpuashatisan aku terhadap sem inih.
gile BUSY wey! [saket otak aku dol!]

actually skang nih pon aku ngah wat lab report EE [environmental engineering or kejuruteraan persekitaran], but then mate aku maken lame maken stimmm~ woohoo~

ngantok siot~

ni br copy lab report senior,lom yg kene nak goreng2 sendiri,lg masak ah aku atas katil.
mane tak nye,berpinar-pinar mate aku nih ngadap laptop. [sadis]

rerakan aku yg ber3 tu plak sedang menyibokkan diri dgn transport.rumet juge begitu.so i je la dlm bilek ni.lonely u~ haha

actually wisau gle wey,lab report de 2 lg,projek transport,esemen hydro(GIS),omwek wiley lagik.urgh! bertimbun gle keje.ni da stadi week wey! tragis ah kesah idop ktorg sem nih.haih~
apekah naseb kami?huhu..

oke la continue lab report EE! [bosan gle!]


*utpians,hepy study week!*
*gewd luck to ur final exam gak :) *




p/s : berpinor wey mate aku,urghh~

Tuesday, February 17, 2009

Pemergian nya bukan sementara....

SELAMAT TINGGAL "NENE"


Haish... mane nak mule nih.... mule denga hobi.. kitorg nye family mmg suke bela pets.. hamster nih asalnye adek ak (hafiy) yang nk sgt bela hamster... so mama belikan la sepasang.. nama mereka adelah jantan (seperti dalam gmba) = nene ( ne sebut seperti korg sebut perkataan mane?) dan betina = ming2...

sebulan pertama... bahagia lah dpt main2 ngan hamster nih.. antara 2-2 tuh ak mmg paling sayang nene lah... sebab bulu dye lebat.. warne coklat n putih.... pastu manje n suke sembunyikan kuaci dalam rumah dye... satu hari mesti 2-3 kali nak keluarkan dye dari sangkar....

pastu balek utp... abes cuti... xde lah sgt rase rindu kt nene.. sikit2 je lah.. kadang2 telefon mama tanya khabar nene... lebih kurang 8 bulan kitorg bela dye... n lepas je nenek ak meninggal... kitorg pindah pasir gudang... bawak skali nene, ming2 and anak dye yang masoh lom diberi nama (cadangan adelah lulu)....

aku tau nene n familynyer berase sungguh x selesa dgn keadaan bru... disebabkan cuti sem haritu bz sgt pindah2 rumah.. so keadaan nene n family sedikit terabai... semut api mule masuk dalam cage diorang... mule2 anak nene mati... sbb kene gigit semut... tapi ak x sedey sangat... sbb bru lg... then ming2 plak mati.. sbb yang same.... so bile dah 2 hamster mati... ak mule rase besalah... so kitorg take care n give attention sket kt nene....

ari2 ak bagi makan kuaci dr tangan ke mulut nene.... hari2 kluarkan dye dr cage... masukkan dye dalam congkak... bagi dye main n lari2.... cage dye mmg xde semut.. sbb kitorg ari2 bersihkan...

ape nak buat.... ak x lame kt umah.. sbb ak kene balik utp... seminggu ak kt utp... ak balek.. nene masih sihat...

hampir 2 bulan kat utp... mama telefon... ckp nene x sihat... badan dye berlubang sbb semut api gigit... mama kate dye letak minyak gamat... harap2 esok nene sihat...

hari esoknye... petang dalam pukul 5.30... mama telefon.. tanye khabar anak dye ni haaa... x smpt pon tanye adik2 ak.... ak tanye nene... n mama kate nene dah mati... sedeyh nye ak.... aku dah anggap nene tuh mcm adek ak jugak.... sedey beb.. x leh thn... haish~

dari kakwa utk nene :

hari-hari sayang nene... hari-hari ingat kat nene.... kakwa sayang nene slaluu~

Ke-20


SELAMAT HARI BURFDAY UTK IPAH

Rasenye lom terlambat lagi nk post kat blog... Dari kami semua "hepi besday ipah"... telah berjaya membuat surprise utk ipah... begitu susah sekali mahu mencari hadiah adik manis inih...~

Pada satu hujung mingu.. kire2 2 minggu lepas... wawa, ipah, mira n kak ika (nisyak balek umah laa apa lagi yang dye tau).. pergi jalan2 shoping la sket2... final destination ialah ipoh parade.. berdekatang ngan BUM CITY ader lah satu kedai souvenier... jual anak patung.. kalo korg prasan lah... mase kt ipoh parade kitorg berpecah.. kak ika jalan ngan ipa.. wawa plak ngan mira.. atas sbb2 yang x dpt di ceritekan~ hehehee.... kitorg pon (wawa n mira) mencari2 kirenye terjumpa hadiah yang seswai utk ipah...

Dengar kate minah ni nak sumtin yang leh letak kat blakang kereta dye... kitorg pon usha2 la bear2 yang comel2... ader lah satu nih.. mantap gile kot.. mmg cumel abesh ah... pastu da pilih2 xde harge plak... pastu abra dengan cekal pon bertanyelah pade cashier tuh... "hallo miss ini bear brape ringgit ha?"... amoi kedai tu tanye membe dye sambil x nengok kitorg... then gelak2 pastu jwpnnye " saye x sure la akak".. haish.. ak kire2 ngan mira... mampu lah kot.. pastu ckp lah ngan cashier tuh... balutkan skali ye.. skalii!!!! jeng3....

mase nak bagi kt amoi tuh... bleh plak baru prasan yang leher bear tu dah terkulai layu... dah koyak beb... bapak klaka nak mampos nengok keadaan bear tu... mira siap gelak smpi duduk2 kot... hahaha..

ape2 pon.. kitorg manage la beli bear tercomel tanpe leher terkulai utk ipah.. bear pink karer... xde plak gmba nye... ipah punye lah x caye kitorg nk bg dye.. ipah plak x de suspek pape pon pasal kitorg nk bg adiah~ haih..~ huhu

Tuesday, January 13, 2009