Saturday, August 22, 2009

assalamualaikum kawan-kawan :)
(ayat nak sopan je bulan pose neh,beradab lebey sket,hik)

ehe.
oke di kesempatan ini aku juz nak mengucapkan

selamat mengerjakan ibadah puasa

to family tercinta dan rakan-rakan tersayang. ( i syg korg taw,aww~)
haha. oke fes pose neh aku tak balek umah coz memandangkn cam byk je keja menimbun,huu~
n neks wik lak nak cuti merdeka so lame sket kn ley la balek ;))

oh lupe aku ekceli nak mintak maap memanyak kat sume kwn-kwn kot kot de terguris tercalar ati n perasaan korg oke :( huu~ ( ekhlas neh)
kot kot aku de termarah tertengking tersound lebey termaki tercarut kt korg. aku mungken agak kureng di part itu. ampun pak!

emm ekceli aku post blog neh coz aku renddduu gle kat adek aku yg kecik skali. rendu gle wey tataw nape,haha. coz aku teringat yg aku slalu je marah2 die kalo die wt slack sket kat mate aku neh. sian die wey asek kene mara ngan aku. huhu~ die kecik lg kot.
aku ni bodo gak ah mara org tak kire usia.heh~ tingat lak aku pnah mara die kaw kaw nye mase aku dok v2 dulu die ade tolong angkatkan brg aku naek bilek pastu ntah cmne die terjatohkan brg aku n sos aku tumpah melambak lambak. taim tu mmg angen gak ah. adeh~ sian gle die. rase cam nak pelok2 die lak skang. bkn nye die sengaje pon nk jatohkan (huu nak nanges lak)

emm aku sebenanye syg dow kat adek aku seko tu tp aku ni jenis tak pandai ekspresi kan syg aku tu.haha. sengal~ aku kalo mara die trok , dlm 5 minet pastu aku da rase bersalah,huu~ td mase mara x ingt dunie. haih~

skang nih aku sedang nak buang perangai hengen aku neh, ntah mane dtg ntah. dulu mase skola aku innocent je wey. siyes. x reti mara2 org ni. tp since da masok uni ni da pandai nak mara2 org lelebey. maybe da ade prasaan memberontak kot. hee~ T__T

k la k la tanak membebel manjang, korg pon gi traweh sume jgn tinggal if bole (ceh aku) ehe~
neks week nak balek nak jumpe family ;)
tak saba nyee ;D

K BYE.




ni la adek aku yg asek kena mara ngan aku tu,name die 'Afif. ni gamba 2 taon lepas mase die sunat :D adek aku da besa la,wah~! hee
oh die skang 12 taon nak amek upsr. hee (saje je ckp)




camat berpose!


-ipah <3-

Friday, August 14, 2009

gile di mekdi. :D

hye hye hye.
huhu.
oke post kali juge kesan drpd prasaan bosan bapak coz fesli coz DC da berkubor,yg tinggal anye la DC inter block.
GILE bosan kot! (-.-")
segale ektiviti arian aku spti mendonlod cte2 bodo dr DC dulu tepakse ditinggalkan (T__T)
huu~~.
memangla ade dc tp ape sgt la budak2 ni nak upload.
hubs plak asek on off laptop.teehee.make DC xley la nak 24/7.
huhu abra u better tuka laptop la,haha~


so skang ni asek la pikir bosan nye nak g ipow.teehee.
haha so ni gmba ktorg melepak membuang mase dan duit malam sebelom cuti seleseme babi.
oh ktorg gi layan muvi juge,cte land of the lost!
hebat dan gempak sgt.(mungken agak hiperbola d ctu)
dan melepak di mapley smpi kol 4 pagi.
wah wah esok nye aku drive balek umah dgn mate stim stim.
hee.





(..............................)


ade gak rase nak lempang minah seko neh,HAHA!


<3 eskremmmm.


ade je gmba laen tp mls ah nak upload
macam ah korg nak tgk sgt kan,huu.
tgk sket2 sudey.
oke oke esok nak kua ipow lg.
HAHA.
skoler da masokkkkkk~
ronggeng la wey ape lg

;D




P/S : oh nisyak tade taim neh,beliau da balek awal.cis cis :P





Thursday, August 13, 2009

Anda Pernah MengGOOGLE Nama Sendiri?


Kadang2 bile bosan + frust + bengang (mungkin sebab study week takde)... bile tade keje... terase plak nak tau betape femesnye kite dikalangan beberapa trillion manusia kat dunia ni... Smalam aku google la name sendiri.. Hasilnye... tak begitu memuaskan~


ok?~ kenape ade name AMIN disitu? Amin Habrah? hahaha... kalo dekat mesia pelik betul kan name tuh.. Amin adelah seorang kosmet deed yang berdarah kacukan borneo dan semenanjung. Amin gak seorang yang merang pale utak nye kadang2 (sebab kadang2 je jumpe). Kenape name aku mesti sebelah name orang mereng. Letak lah Habrah Fox ke.. eah2 aku perempuan tulen.. hehehee~



Anas Habrah!!??~ WTH!!.. yang ni semalam deed a.k.a rumet aku siap dah bengang2 sebab asal plak search2 klua name mamat ni plak. Unwelcomed btol lah dok seblah name aku plak..~ knape hidup aku dibayangi makhluk halus cam kaw (halus nye?~). Anas yang disifatkan comel seperti kereta kebal jugak kosmet kepade deed dan membe AMIN. Korang agak2 je la camne Anas ni. Mereng? Gila? Saitan Enuf? Get to knoe Anas..! ape lg.. mari mengGOOGLE nama ANAS~

Tuesday, August 11, 2009

Aku Harap Mak Aku Ade Blog!

Mama, kakwa hari2 sibuk je kat UTP. Waktu skrg pukul 1.40 pagi dan kakwa masih berjage. Lapar. Sebab tadi kakwa makan ni je...


Kakwa harap mama dapatlah poskan makanan2 untuk kakwa kat sini. Lepas tu, Perak ni ntah kene sumpahan ape, asyiklah panas sepanjang taun, sampaikan malam2 pon panas dan kakwa sering dehydrated. Mama nengoklah kakwa minum air...


Kakwa harap mama dapatlah pasangkan tangki air yang da siap tapis (AIR BIO-AURA) kat bilik kakwa ni. Dah la panas, haus, lapa, keje banyak pulak tuh. Hari2 ade je esemen, quiz, meeting, proposal, facebook lagi, mane lah nak terlayan. Kalo sekali kuiz mama nengok je la betape banyaknye buku dan contoh2 quiz past year yang kakwa kene revise....


Kakwa harap mama dapatlah upahkan lecturer2 civil dr mane2 university untuk dijadikan kakwa punyer personal tutor kat dalam bilik ni. Dan nengok lah sekarang ni walaupun da lewat kakwa masih lagi berjage. Bangun dah la awal, tidur plak lambat. Tapi mama jangan risau kakwa x penah tidor dalam kelas. Kawan2 kakwa kalo dyorang tido, kakwa tahan je mate. KAKWA TAK TIDOR DALAM KELAS.

Ade sebotol paracetemol yang mengandungi 50 bijik panadol. Itu ubat untuk ini sem. Ye makanan kegemaran saye adelah ubat-ubatan yang diyakini kementerian kesihatan malaysia. Bukan sebab ak H1N1 tapi aku mmg ske makan panadol. Susah nak pecayekan? takyah la pecaye sebab ak tipu je. okeh

P/s to mama: Mama tolong la sepak kakwa skali dan cakap "Kakwa pegi blaja tak, dari tadi mama nengok kakwa asyik main facebook, edit2 gamba, ketawe2 ngan deed, pegi beli ciken cop kat kafe, minum air sunquick oren kat kefe, nengok ntah brape ribu movie dan ape ntah lagi. Pegi skrg!!"

hehe.. sori ma sbb pinjam watak mama jap~ buhsan la~


Saturday, August 8, 2009

malam yg BOWSAN.wuu~

assalamualaikom!! tok tok tok!


oke post ini hanye tok mengade ngade saje.

memandangkan aku sedang bowsan gle meroyan dlm bilek ni walopon ade je rumet,
tp rumet tak bape nak close lg,amek mase lg ye,hee.
so wat aku rase nak blogging di tgh mlm bute! :D

mira?
oh die ape lagi.
pasti la sedang tett. (tak baek gosip) :)
so nisyak belom balek juge.
abra jugak.
mereka berdua pasti sesat tak jumpe2 jln balek utppp!
huh~!


so tinggal la aku sorg.
td rase cm nak pegi jumpe ex-rumet; alya.
tp apekan daye beliau kuwa mungken.
merewang ke mane hale je la tuh.hee
bia la sukati die la,sebok je ipah ni.

esemen?
ko pehal naik naik cuti nak cte esemen.
fine! esemen aku belambak x siap ag (T_T)
tp tonite i TADE MOOD oke.
pnat kot drive 2 jam lebey.
pung pang pung pang dlm keta :D
HAHA!

oke oke tamo bebel tgh mlm lg,
aku da nak tdo ye!
oke oke c ya bebeyh~

Thursday, August 6, 2009

ketakotan melampau ,haha~

HAHA! oke entry kali neh hanye sesi meluahkan prasaan aku (ni ipah eh) je.ekceli mende ni da bermalam-malam aku pikir adekah aku patot ke or tak patot wat,haha. sadis untok diceritakan coz aku rase aku je yg ade prasaan aneh neh.oke FYI, aku ni dr kecik da rabun,rabun jauh oke.

since aku standard 1 lg aku da rabon,see betape geek n nerd nye aku awal2 skola da rabun,haha! ekceli aku rabun bukan sebab aku geek mahupon tgk tv dekat2,haha sebenanye tu pon reason yg kuat gak tp coz aku mmg de gene rabun dalam family belah mak aku.kalo tak caye korg bley tgk mat2 specky dgn minah2 specky seperti kazen2 dan macik pacik sume la x lupe juge opah terchenta :) . hee. tp kazen2 aku mostly da ramai pakai contact lens. da besa la katekan. and aku pon rase cm nak ikot jejak dorg. bkn ape wey. pakai spek ni ok je aku rase coz aku da belas taun da idop ngan spek oke juz nak rase camne kalo spek tak melekat kat muke aku.mesti aku kekok dam cam nak tolak spek dekat ngan idong mase pakai lens,HAHA~ psiko.

DAN DAN problem nye d cni ialah aku TAKOTTT nak pakai contact lens.ko tak rase ke pakai lens tu cam nak jolok bijik mate korg.dahla aku ni rabun,silap hari bulan bute plak,haha~. bodo tak imaginasi aku. ekceli aku slalu gak tgk si mira neh pakai tanggal lens,pnah gak tnye die cmne nak masok mende alah tu.tp tiap kali nk wat lens je kensel plan.haha takot sial~

bile aku nak dpt keberanian cam org len neh. aku tgk org len ilek je pakai tanggal mende alah tu.tsk~ :(




ehe sape de extra confidence dlm memakai lens ni tolong beri motivasi sket kat aku,HAHA~
oke oke sory bazer mase korg bace entry bodo aku ni,ngade je aku kan. :P cuti kowt byk mase kan.
well cuti seleseme BABI ni mmg agak bosan walopon esemen report byk je tp buku tak bwk balek plak,lallalala~

oke oke semuge aku mendapat cahaye nk pki lens,hee k c u in hell. haha~ :)