Thursday, October 1, 2009

The Most Craziest, Happiest Hari Raya~

When the day totally belong to me and us~


This year punye raya a bit berbeza ngan raya2 sebelum ni..Sebab nyer ni 1st time berpagi raya bersama keluarga belah ayah di Muar, Johor. Sebab sebelum2 ni kitorg balek Muar tengah hari sebab raya kat Batu Pahat dlu. Tapi sejak2 dah x de sape nak diraikan kat bp so move up to muar lah nampaknye. Bes jugak walaupun pada awal pagi hanya la beraya bersama keluarga (spt gmba) dan cik yah (makcik). But at 10-11 a.m most of our relatives already arrived kat rumah cik yah. The sounds of pagi raya can't be forgotten even it happened for every single year we live. Feel it before u can't.

Dalam tengah hari, kitorg telah bergerak ke tanah perkuburan bakri muar utk melawat mereka yg dah pulang ke rumah masing2 bile raye tiba. Ada yang dah lame ada jugak yg bru je pergi meninggal kan kitorang. To tokmak, tokbak, nenek, tok yem, uncle han, uncle din may all of u rest in peace. We miss u~

Lepas tu, aktiviti beraya pon bermula..~ hehee.. bermula ngan rumah mok su ( arwah pok su ji punyer isteri). Makan ketupat untuk kali ke-3 (ye itu suda biasa).
++Duet raye disini?~ tiada nampaknye... hanya hafiy yang berkelayakan.

Rumah kedua adalah rumah tok ne oren (panggil oren sbb setiap kali raye akan bg air oren f&n). Name sebenar tidak diketahui. Makan ketupat buat kali ke-3. Menu teristimewa adalah daging bawang goreng. huhu~ sedap2 mengancam uols~
++ Duet raye disini?~ RM 5

Pulang semula ke rumah cik yah. Uncle hussein panggil (seperti sudah tau ape yg hendak diberi).
"hah pat salam ak. anak2 dan ni, ni je la yg dtunggunye dr ak setiap taun" hehehe (dialog direka oleh aku sendiri) tangan dihulur~ ye salam kaut itu penting
++Duet raye disini?~ RM 50

Plus2 dr akak sedare n lain2 ade la dalam 200 ringgit duet raye taun ni~ waaahh~ baby face kan aku?~ hehehee

x larat nak cite panjang... pastu balek bp nak meneruskan aktiviti menziarah~

ok ak x bg ruang utk ak duduk dengan selesa~

pak ngah, mak ngah, tok lat, tok uda

abang n nina yg gewdik~ kalo tmbh ak mungkin ayah tenggelam~ hih~

kak uda, nina n pya (anak capek) ok abg rizal juga dibelakg

owh itu bukan baju raya ye~

kakwa jangan masuk fesbuk tau gmba hapi yg ni~ OK!

1 comment:

Kite Kan Kawan said...

i love dat lil rongak boy~
hehee